Home AKTUELNO Turska počinje invaziju na Siriju? Napali Asadove trupe- Rusi poslali vojsku!

Turska počinje invaziju na Siriju? Napali Asadove trupe- Rusi poslali vojsku!

580
0
SHARE

Turske trupe pokrenule su invaziju na Siriju, suprotno zahtevima ruske strane da odustane od bilo kakve eskalacije u Arapskoj Republici.

Samo u poslednja 24 sata sirijsku granicu su ilegalno prešla četiri ogromna turska vojna konvoja u kojima se nalazi do sto tenkova i pedesetak artiljerijskih sistema.

Prema rečima lokalnog stanovništva, u Siriju je ušlo i do 1.500 turskih vojnika, a uzimajući u obzir satelitske podatke, u Siriju bi u narednih nekoliko sati mogle biti dovedene dodatne turske jedinice.

Situacija još nije dostigla direktnu eskalaciju velikih razmera u Siriji, međutim, činjenica da su turske bespilotne letelice pre nekoliko dana napale položaje sirijskih trupa u Tel Rifatu ukazuje da Ankara i dalje ide u direktnu konfrontaciju i da namerava da sprovede sopstveni vojnu operaciju.

Verovatno je Turska dobila odobrenje od NATO-a u zamenu za odobrenje da Švedska i Finska uđu u Alijansu.

Istovremeno, postoje informacije da je Rusija prebacila svoje dodatne trupe u severni deo Sirije. Konkretno, strani izvori izveštavaju da je tokom protekle nedelje do 600 ruskih vojnika stiglo u vazduhoplovnu bazu Kamišli, ali ta činjenica još uvek nije pouzdano potvrđena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here