Home AKTUELNO TRI ELITNE UKRAJINSKE JEDINICE KREĆU KA DONBASU: BRIGADE ZA IZVOĐENJE OFANZIVNIH OPERACIJA...

TRI ELITNE UKRAJINSKE JEDINICE KREĆU KA DONBASU: BRIGADE ZA IZVOĐENJE OFANZIVNIH OPERACIJA SPREMNE

657
0
SHARE

PREDSTAVNIK Narodne milicije Donjecke Narodne Republike rekao je novinarima da Kijev planira da u Donbas prebaci najopremljenije mehanizovane, brdsko-jurišne i vazdušno-jurišne brigade, piše RIA Novosti.

– Komanda Oružanih snaga Ukrajine planira da uskoro rasporedi još tri brigade u zonu sukoba na istoku zemlje – 72. odvojenu mehanizovanu, 10. posebnu brdsko-jurišnu i 80. vazdušno-jurišnu brigadu, koje se trenutno smatraju najborbenijim i najspremnijim za izvođenje ofanzivnih akcija – rekao je portparol.

On je objasnio da je, prema informacijama kojima raspolaže Narodna milicija DNR, rukovodstvu „Ukrajinske železnice“ Ministarstvo odbrane Ukrajine naložilo da od 3. do 10. februara spremi vozove za prevoz naoružanja, vojne opreme i ljudstva ovih brigada.

– Ranije su ove brigade popunjene ljudstvom, naoružanjem, vojnom opremom i municijom – rekao je predstavnik Narodne milicije.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo da je Kijev poslao polovinu celokupnog osoblja oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donbasa. Moskva je izrazila zabrinutost zbog prebacivanja vojne opreme iz zemalja NATO-a na ruske granice i povećanja broja zapadnih instruktora u Donbasu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here