Home AKTUELNO Sledi odgovor Rusije: „Biće razarajući“

Sledi odgovor Rusije: „Biće razarajući“

361
0
SHARE

Odgovor Moskve na isporuku američkih protivvazdušnih sistema „Patriot“ Ukrajini biće razoran, rekao je pukovnik u rezervi Oružanih snaga Turske, Sadik Akjar.

„Zelenski je, verovatno, tokom posete Vašingtonu dobio niz instrukcija od Bajdena po pitanju budućeg stava Ukrajine. Kako je i očekivano, strane su se dogovorile o isporuci sistema PVO ‘Patriot’.

Međutim, to će, nesumnjivo, biti propraćeno razarajućim odgovorom Rusije“, rekao je Akjar. Kako je pojasnio, Moskva bi, između ostalog, mogla da raketira vojnu i logističku infrastrukturu istovremeno u nekoliko gradova protivnika ili da proširi napade duž cele linije fronta.

Akjar ističe da su sistemi „Patriot“ testirani tokom Zalivskog rata, te da Moskva zna o njima gotovo sve. „Pomenuti sistemi nemaju nikakvu prednost u odnosu na S-300 ili S-400, koje sa tehničke tačke gledišta porede sa ‘patriotima’, ali u kombinaciji sa drugima mogu postati glavobolja za Rusiju.

U tom slučaju, primarna meta za rusko oružje biće upravo sistemi PVO ‘Patriot’“, objašnjava za Sputnjik pukovnik u rezervi Oružanih snaga Turske, profesor sa katedre za međunarodne odnose na Američkom univerzitetu Girne na Kipru Sadik Akjar.

(sputnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here