Home AKTUELNO SKANDAL KOJI TRESE SRBIJU- ZATOČENO 500 RADNIKA: VIJETNAMAC BEŽI IZ SRBIJE PREKO...

SKANDAL KOJI TRESE SRBIJU- ZATOČENO 500 RADNIKA: VIJETNAMAC BEŽI IZ SRBIJE PREKO ŽICE ZBOG UŽASNIH USLOVA U LINGLONGU (VIDEO)

918
0
SHARE

Potresne scene iz Linglonga u Zrenjaninu uzburkale su poslednjih dana javnost u Srbiji, a ispovest jednog radnika iz Vijetnama dodatno je šokiralo celu zemlju.

Na Tviteru se proširio snimak na kojem jedan radnik iz Vijetnama govori u kakvoj se situaciji nalazi, te podvlači da je krenuo da beži ka Mađarskoj.

„Nisam mogao da izađem, tokom noći idemo ka mađarskoj granici. Imam prijatelja u Evropi, što je dobra stvar, jer idem odavde. Bez para sam, jednostavno samo sam krenuo da bežim. Bežim tako što se popnem na žicu, nakon čega reaguje policija“, rekao je jedan Vijetnamac.

Podsetimo, oko 500 radnika iz Vijetnama koji su angažovani na izgradnji kineske fabrike guma Linglong u Zrenjaninu u sredu su stupili u potpunu obustavu rada kako bi skrenuli pažnju poslodavcu na nehumane uslove smeštajnih kapaciteta u kojima borave.

Vijetnamski radnici rekli su da je vest o njihovom položaju stigla i do matične zemlje gde su danas njihove porodice takođe organizovale proteste.

Ranije danas aktivisti su iz kruga fabrike Linglong uspeli da izvedu jednog od zaposlenih koji je zbog izjava koje je davao medijima dobio otkaz.

Turbulencije u krugu fabrike guma u Zrenjaninu počele su pre pet dana, nakon što je N1 objavio snimke iz kampa u kome su smešteni vijetnamski radnici.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Ministarstvo za rad poslalo je inspekciju na gradilište Linglonga, a organizaciji Astra koja je i podnela prijavu za potencijalnu trgovinu ljudima s ciljem radne eksploatacije traži hitnu reakciju svih nadležnih.

POGLEDAJTE VIDEO:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here