Home AKTUELNO Ruski ambasador: Situacija na Kosovu na ivici sukoba- Preti žestoka faza konfrontacije

Ruski ambasador: Situacija na Kosovu na ivici sukoba- Preti žestoka faza konfrontacije

542
0
SHARE

Situacija na Kosovu se nalazi na ivici, iza koje je moguća žestoka faza konfrontacije, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenko.

„Situacija naglo eskalira, trend je veoma opasan, rekao bih da je na ivici, nakon koje može doći do krvoprolića ili žestoke faze konfrontacije“, rekao je diplomata televiziji „Rusija 24“.

Kremlj: Vučić nije tražio pomoć od Putina oko Kosova i Metohije

Rusija spremna da pomogne i želi da se tenzije na Kosovu i Metohiji ublaže što pre
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije tražio od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina pomoć u smirivanju tenzija na Kosovu i Metohiji.

„Vučić nije pitao Putina za pomoć u smirivanju tenzija na Kosovu i Metohiji, ali zna se da mi držimo do naših bratskih odnosa sa Srbima i da želimo da se tenzije na KiM smire što pre“, precizirao je Peskov.

Prema njegovim rečima, za Rusiju je najvažnije da se kosovskim Srbama obezbede i garantuju sva prava kao i da se dogovor postigne mirnim putem.

„Mi se bezuslovno zalažemo za to da sva prava kosovskih Srba budu apsolutno obezbeđena, i da se ispune sve obaveze koje su u skladu sa potpisanim dokumentima koja se tiču Kosova i Metohije. Za nas je najvažnije da se osiguraju interesi Srba i, naravno, da sve strane ulože napore kako bi se trenutna situacija rešila mirno, diplomatskim putem“, naglasio je Peskov.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here