Home AKTUELNO RUSIJA SPREMNA ZA VELIKE POTRESE U GLOBALNOJ EKONOMIJI, KOJI EVO, POČINJU U...

RUSIJA SPREMNA ZA VELIKE POTRESE U GLOBALNOJ EKONOMIJI, KOJI EVO, POČINJU U MARTU!

1241
0
SHARE

Rusija je zato što je pod pritiskom zapadnih sankcija bila prinuđena da poslednjih godina prestroji svoju ekonomiju – spremnija od mnogih drugih zemalja za ekonomske potrese koji stižu sa pandemijom virusa korona.

Ovu procenu nije objavio niko u Rusiji, već prilično rusofobski orijentisani vodeći antitrampovski dnevni list američkih liberala-globalista New York Times.

Njujorški list podseća da su Sjedinjene Države i Evropska unija zatvorile ruskim kompanijama vrata zapadnih banaka, ali ih nisu slomile.

Vladimir Putin i njegovi ministri su čak uspeli da pripreme svoju zemlju za velike potrese u globalnoj ekonomiji koji, evo, počinju u martu 2020-te.

New York Times navodi: „Rusija ne samo da nije na ivici kraha, nego u krizu ulazi sa velikim finansijskim rezervama. Njene velike kompanije faktički uopšte nisu zadužene, a zemlja je potpuno obezbeđena svojom hranom.

Rusija i njena vlada su se pod sankcijama potpuno adaptirale na izolaciju i spremnije su zato za potrese koji su se obrušili na svetsku ekonomiju“.

List konstatuje da je Rusija pripremljenija od Zapada koji joj je uveo sankcije i još joj „zalupio vrata svojih banaka“.

(Fakti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here