Home AKTUELNO RUSIJA PREDSTAVLJA VOJNE CILJEVE ZA 2023. GODINU Putin: Šokiran sam nedavnim priznanjem...

RUSIJA PREDSTAVLJA VOJNE CILJEVE ZA 2023. GODINU Putin: Šokiran sam nedavnim priznanjem Merkelove

434
0
SHARE

OČEKUJE se da će ruski predsednik Vladimir Putin danas na sastanku postaviti svoje vojne ciljeve za 2023. godinu, prenose mediji pozivajući se na Kremlj.

Sastanak sa zvaničnicima odbrane uključiće uvodnu poruku ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Prošle nedelje, Šojgu je posetio trupe uključene u, kako on naziva, specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, nakon što je Ministarstvo odbrane objavilo formiranje „prve kreativne brigade“, uključujući pevače i muzičare, kako bi se podigao moral.

Ministarstvo je saopštilo da je Šojgu „obišao područja raspoređenih trupa i proverio napredne položaje ruskih jedinica u zoni specijalnih vojnih operacija“, dodajući da je razgovarao sa vojnicima na liniji fronta.

Putin: Strani mediji ćute o granatiranju civila u Donjecku

Strani mediji i organizacije za ljudska prava ćute o ukrajinskim granatiranju civila u

Donjecku, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom razgovora sa vršiocem dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisom Pušilinom u utorak.

„Skrećem pažnju da nijedan strani medij ili organizacija za ljudska prava nisu govorili o ovom pitanju“, rekao je Putin, komentarišući pojačano granatiranje Donjecka. S druge strane, Pušilin je rekao da je situacija takva od 2014.

„Da se ​​suočimo sa istinom: Donbas je pokušao da reši konflikt mirnim putem, a to je učinila i Rusija, koja je kao nacija garant učinila sve što je bilo u njenoj moći, pa i više od toga. Kad bismo samo mogli da predvidimo – na osnovu onoga što smo videli tokom

pregovora – da se Evropi i Zapadu ne može verovati“, rekao je Putin, i dodao da je šokiran nedavnim priznanjima bivše nemačke kancelarke Angele Merkel.

„Rekli su da ne planiraju da ispoštuju bilo kakve obaveze, da su potpisali dokumente samo da bi kupili vreme i naoružali Ukrajinu“, rezimirao je Putin.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here