Home AKTUELNO RОЈTЕRS: RЕKОRDАN BRОЈ ZАRАŽЕNIH U KANADI UPRKОS DVОMЕSЕČNОM „ZАKLЈUČАVАNJU“

RОЈTЕRS: RЕKОRDАN BRОЈ ZАRАŽЕNIH U KANADI UPRKОS DVОMЕSЕČNОM „ZАKLЈUČАVАNJU“

459
0
SHARE

U najvećim gradovima Australije nedeljama je na snazi režim kućnog pritvora u cilju borbe protiv talasa zaraze varijantom delta. Vlasti su se odlučile za strategiju „bez infekcije“.

Rekordan broj slučajeva kovida-19 zabeležen je u četvrtak u Melburnu, iako je strogi režim kućnog pritvora na snazi već skoro dva meseca.

Vlasti u državi Victoria procjenjuju da je najmanje trećina novih slučajeva odgovorna za ilegalna okupljanja kod kuće povodom velikog finala australijskog fudbala.

„Mnogi od ovih slučajeva mogli su se izbeći … Ne pokušavam nikoga kriviti, samo pokušavam objasniti, jer će se mnogi ljudi počešati po glavi pitajući se kako je do takvog povećanja moglo doći tako brzo“, rekao je premijer Daniel Andrevs rekao je na konferenciji za novinare.

Zvaničnici su priznali da su brojke od četvrtka, 50 odsto veće nego u sredu, bile „veliki udarac“ u nastojanju da se vakciniše pet i po miliona odraslih osoba u toj zemlji.

U najvećim gradovima Australije, Sidneju i Melburnu, kao i glavnom gradu Kanberi, nedeljama je na snazi režim kućnog pritvora u cilju borbe protiv trećeg talasa infekcije ubrzane varijante delta, koja se brzo širi. Vlasti su se odlučile za strategiju „bez infekcije“, videvši visok nivo vakcinacije.

(Rojters)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here