Home AKTUELNO RATNE SCENE IZ NOVOG SADA: GRADSKA KUĆA ZASUTA MOLOTOVLjEVIM KOKTELIMA, POLICIJA KAMENICAMA...

RATNE SCENE IZ NOVOG SADA: GRADSKA KUĆA ZASUTA MOLOTOVLjEVIM KOKTELIMA, POLICIJA KAMENICAMA (VIDEO)

841
0
SHARE

Nezadovoljni građani koji su se okupili na protestu u Novom Sadu polako se razilaze dok 30-ak mahom mlađih ljudi ne prestaje da gađa Gradsku kuću na Trgu slobode raznim predmetima.

Kako smo izveštavali, u naletu besa nezadovoljnih građana najviše je stradala Gradska kuća na kojoj su prozori u prizemlju potpuno demolirani, a okupljeni građani i dalje bacaju baklje, petarde i druge predmete kojima razbijaju prozore.

Podsetimo, građani su se okupili danas oko 18 sati na Trgu slobode u Novom Sadu u želji da iskažu svoje nezadovoljstvo povodom najave uvođenja oštrijih mera zaštite zbog situacije sa epidemijom korona virusa i u znak podrške ljudima koji su učestvovali na sinoćnjim protestima u Beogradu.

Okupljeni građani krenuli su u protestnu šetnju Bulevarom Mihajla Pupina i Jevrejskom ulicom do Bulevara oslobođenja gde su na kratko seli i blokirali saobraćaj na raskrsnici kod Futoške pijace a zatim su se uputili do zgrade Radio-televizije Vojvodine gde su razbijena ulazna vrata u tu medijsku kuću.

Policija se pojavila na mestu incidenta i zaustavila demonstrante da dalje demoliraju zgradu RTV-a a oni su se podelili i jedan deo je otišao ka Trgu slobode do Gradske kuće i usput su kamenicama razbili izlog na prostorijama Srpske napredne stranke.

Demonstranti su kamenicama, petardama i bakljama zasuli Gradsku kuću i demolirali prozore u prizemlju zgrade a neko od prisutnih, mahom mlađih Novosađana bacio je i Molotovljev koktel.

Policija se na mestu incidenta pojavila tek nakon pola sata divljanja nezadovoljnih građana ali nije intervenisala već se stacionirala u ulici Modene i na početku Trga slobode.

Okupljeni građani uzvikuju parole “Kosovo je Srbija”, a neki traže istinu i ostavku kriznog štaba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here