Home AKTUELNO PUTIN SPREMA NACIONALIZACIJU?! „DIVLJI KAPITALIZAM BEZ BRIGE O LJUDIMA JE NEDOPUSTIV, JER...

PUTIN SPREMA NACIONALIZACIJU?! „DIVLJI KAPITALIZAM BEZ BRIGE O LJUDIMA JE NEDOPUSTIV, JER VODI KA UNIŠTENJU DRUŠTVA I DRŽAVE“

1592
0
SHARE

Divlji kapitalizam je nedopustiv jer vodi ka uništenju društva, države i biznisa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Normalni savremeni preduzetnik shvata da je neobuzdano izvlačenje profita, tako ogoljeni, divlji kapitalizam, bez brige o ljudima, radnicima apsolutno nedopustiv, jer na kraju vodi ka uništenju društva, države i samog biznisa“, rekao je Putin na ceremoniji potpisivanja sporazuma između ruskih sindikata i poslodavaca i vlade za period 2021-2023. godina.

On je dodao da oni koji ne brinu o radnicima „pucaju sebi u nogu ili u glavu“.

Nacionalizacija preduzeća

Tom prilikom, ruski lider nije isključio mogućnost nacionalizacije preduzeća u slučaju da oni ne ispunjavaju državne narudžbine u vojnoj sferi.

„Ako vlasnici ne mogu da se nose sa tekućim poslovima i ne mogu da iskoriste pomoć države koja im se daje za to, takav instrument je moguć“, naglasio je predsednik.

„Sudeći po informacijama koje dobijam, uoči priprema za sastanak (sa vojnim strukturama) u Sočiju, neke kolege očigledno treba da povećaju ličnu pažnju na realizaciju narudžbina države, tim pre, što se one ritmično isplaćuju“, rekao je Putin.

Predsednik je naglasio da se dobijeni novac od države ne može prebacivati u druga preduzeća i druge poslove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here