Home AKTUELNO PRVI PUT U ISTORIJI AMERIKE: BAJDEN ZAPRETIO TRAMPU VOJNIM PUČEM! AMERIKA PRED...

PRVI PUT U ISTORIJI AMERIKE: BAJDEN ZAPRETIO TRAMPU VOJNIM PUČEM! AMERIKA PRED GRAĐANSKIM RATOM

584
0
SHARE

Kandidat Demokratske partije na narednim izborima Džo Bajden smatra da aktuelnog predsednika čeka vojni puč ako odbije da prizna poraz na predsedničkim izborima, javlja Si-En-En.

Na pitanje novinara šta Bajden misli šta se može desiti ako Tramp izgubi na predsedničkim izborima u novembru, ali odbije da prizna njegove rezultate i napusti svoju funkciju, bivši potpredsednik SAD je odgovorio da bi u tom slučaju vojska mogla da pomogne.

„Obećavam vam, apsolutno sam siguran, da će ga oni brzo izvesti iz Bele kuće“, naveo je Bajden.

On je dodao da se u američkoj vojsci mnogi protive pokušajima aktuelnog predsednika SAD da pretvore Ameriku u militarističku državu i izjavio da se ponosi vojnicima koji su nedavno kritikovaoli Trampa.

Slično mišljenje je izrazio i član Predstavničkog doma iz Luizijane, demokrata Sedrik Ričmond. Po njegovim rečima, vojnici će se umešati, ako se Tramp usprotivi rezultatima izbora.

„Siguran sam da će se generali i drugi ljudi aktivirati i osigurati mirnu predaju vlasti“, izjavio je političar.

Ranije su mediji pisali da postoji konflikt između Donalda Trampa i šefa Pentagona Marka Espera, nakon što je taj javno saopštio da ne želi da koristi vojnu silu za gušenje protesta koji su zahvatili SAD nakon smrti afroamerikanca Džordža Flojda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here