Home AKTUELNO POSLEDNJI ALARM U BIH: GRAĐANI OGORČENI ZBOG BRUTALNOG UBISTVA- MIGRANTI MORAJU DA...

POSLEDNJI ALARM U BIH: GRAĐANI OGORČENI ZBOG BRUTALNOG UBISTVA- MIGRANTI MORAJU DA ODU!

870
0
SHARE

Nakon najnovijeg incidenta u kom je ubijena jedna osoba, a u slučaj su umešani migranti, građani BiH su ogorčeni i traže da oni napuste njihovu zemlju.

Prijatelj nastradalog mladića rekao je sarajevskom “Avazu” da on ne sme svoje dete da pusti na ulicu i da je ovo poslednji alarm vlastima u BiH.

Odmah nakon vesti da je na Ilidži, predgrađu Sarajeva, ubijen 36-godišnji Jasmin Berović, građani su izašli na ulice. Zahtevaju hitne reakcije nadležnih, a pre svega Ministarastva sigurnosti BiH, policije i ostalih državnih instituuicija u čijoj nadležnosti je migrantska kriza.

“Policija ne može sama da reši ovaj problem. Oni njih pokupe, odvezu u Prihvatni centar Ušivak, a za dva sata oni se vrate na Ilidžu. Naš narod je merhametli i pomogao im je, a oni nam ovako vraćaju”, kazao je drugi građanin sa Ilidže.

Dževad Poturak, zastupnik stranke SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, od sinoć je na terenu i poziva sve nadležne da reaguju, navodi Avaz.

“Ja ne znam kome migranti trebaju i šta je, gospodine Cikotiću, (Selmo Cikotić, ministar sigirnosti BiH op. a.) tebi u ovome seksi ideja”, kazao je između ostalog, Poturak.

Na mestu zbivanja je i Saša Magazinović, zastupnik u Parlamentu BiH, kao i novoizabrani načelnik opštine Ilidža Nermin Muzur.

Protesti su u toku, naveo je Avaz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here