Home AKTUELNO POČEO VOJNI SUKOB IZMEĐU AZERBEJDŽANA I IRANA

POČEO VOJNI SUKOB IZMEĐU AZERBEJDŽANA I IRANA

797
0
SHARE

Počeli su prvi vojni sukobi između Azerbejdžana i Irana. Azerbejdžanska vojska napala je sinoć područje raspoređivanja iranskih snaga, pucajući na njih iz lakog streljačkog oružja i mitraljeza velikog kalibra.

Kao rezultat provokativnog napada azerbejdžanskih snaga na položaje iranske vojske u blizini granice, povređen je najmanje jedan iranski vojnik. Kao rezultat uzvratne vatre iranske vojske, ranjena su najmanje dva azerbejdžanska vojnika.

Na video snimku lokalnog stanovništva može se čuti snažna vatra koja je započela na granici Azerbejdžana i Irana, a iako nije korišćeno teško naoružanje, očito je da se radi o prilično teškim sukobima između dve zemlje.

Trenutno je poznato da je Azerbejdžan već povukao tenkove, topove i raketnu artiljeriju, kao i sisteme PVO u područje sudara.

Istovremeno, uzimajući u obzir podatke lokalnih stanovnika, na nebu se redovno pojavljuju azerbejdžanski helikopteri i bespilotne letelice.

Izveštava se da su sukobi na granici dve zemlje počeli oko ponoći. Trenutno nijedna od strana ne preduzima ratne operacije.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here