Home AKTUELNO OVAJ PROBLEM SA OČIMA JEDAN JE OD ZNAKOVA, DOBRO OBRATITE PAŽNJU… ISPLIVALI...

OVAJ PROBLEM SA OČIMA JEDAN JE OD ZNAKOVA, DOBRO OBRATITE PAŽNJU… ISPLIVALI NOVI SIMPTOMI KORONE?

1446
0
SHARE

– To je nečemu čemu sam svedočila kod svih pacijenata – rekla je Čelsi i dodaje – Oči su im kao da imaju alergiju, samo što beli deo oka nije crven.

Čelsi Ernest, radnica u Lajf Ker Centru u Vašingtonu, rekla je da su za nju oči „jedan od najvažnijih“ znakova da pacijenti imaju Covid-19.

Pored već poznatih znakova groznice i neprekidnog kašlja, pojedinci koji su zaraženi korona virusom, takođe, mogu imati krvave oči isto kao da imaju alergijsku reakciju.

Više je kao da imaju crvenu senku na spoljnoj strani očiju.

Ipak očno crvenilo, niti bilo kakvi problemi sa očima, ne navode na zvaničnoj listi simptoma korona virusa.

Na toj listi dva glavna znaka oboljenja na koja treba biti oprezan su: visoka temperatura, što znači da vam je vruće na dodir, i novi, kontinuirani i suvi kašalj.

Neki pacijenti, takođe, mogu imati osipe i bolove, začepljenost nosa, curenje nosa, grlobolju ili dijareju, ali oni su obično blagi i počinju postepeno.

Nedavno, britansko udruženje za otorinolaringologiju reklo je da gubitak mirisa ili ukusa, takođe, može biti znak da ste zaraženi koronavirusom.

Uprkos tome, razvijanje ovih simptoma ne znači nužno da imate bolest i oni su slični drugim bolestima, kao što su obična prehlada ili grip.

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here