Home AKTUELNO OBRATITE PAŽNjU: PRIJAVIO SE ZA 100 EVRA, SVE UREDNO POPUNIO A ONDA...

OBRATITE PAŽNjU: PRIJAVIO SE ZA 100 EVRA, SVE UREDNO POPUNIO A ONDA MU JE STIGLA RAZOČARAVAJUĆA PORUKA

993
0
SHARE

Verovatno ste se pitali koja to osoba nije dobila 100 evra, a da se prijavila. I ja sam se pitao što ljudima oko mene ležu pare, neki su ih već odavno potrošili, samo meni nikako da stigne ta dugo očekivana poruka. Pa, stigla mi je. Ali ne ona kojoj sam se nadao.

Nisam dobio 100 evra, a po svemu sudeći neću ih ni dobiti. Mogao bih da vam kažem da sam razočaran, tužan, ljut. I jesam ljut. Ali na sebe.

Kada mi je pre par godina istekla lična karta, slučajno sam saznao kako mogu da koristim pasoš kao validan dokument na svim mestima. Naravno, tada nisam mogao da znam da će se kroz nekoliko godina desiti globalna pandemija korona virusa, te i da će lična karta biti jedini dokument sa kojim ću moći da podignem jednokratnu pomoć države.

Pasoš sam koristio kada sam otvarao račun u banci, prilikom podnošenja prijave za porez, kod regulisanja zaostalih dugovanja prema EPS-u, ali i za sve one stvari koje podrazumevaju da imate neki lični dokument.

Naravno, vremenom sam se opustio, vađenje lične karte sam prolongirao, ponajviše jer sam mislio da podnošenje prijave podrazumeva agoniju čekanja u redovima, a nakon toga još čekanja sve dok je konačno ne dobijem.

Ipak, ispostavilo se da mi je krajnje potrebna da bih ostvario jednokratnu pomoć države.

Kada je krenula prijava preko sajta, razmišljao sam da li je pasoš validan dokument, ali poučen pređašnjim iskustvima, ubrzo sam svaku drugu misao sem one kako ću potrošiti pare, totalno skrajnuo u stranu.

Odabrao sam banku, ukucao sam javni matični broj, ukucao sam broj pasoša i to je bilo to, sad je preostalo samo da čekam.

Posle nekoliko dana, proverio sam status prijave i stajalo je da je u obradi. I dalje sam bio optimističan. Međutim, kako su dani prolazili, a ljudi oko mene počeli da dobijaju poruke o prilivu novca, u meni je rasla sumnja. Šta ako ipak to nije to….

Crne slutnje su se obistinile danas. Naime, nakon što sam na sajtu za proveru ukucao svoje podatke, sačekala me je sledeća poruka.

“Prijava za fizičko lice je odbijena usled neispravnosti unetih podataka, molimo da ponovo podnesete prijavu sa ispravnim podacima”

Nakon toga, bacio sam se na pretragu vesti i usledio je hladan tuš u vidu izjave premijerke Ane Brnabić.

“Što se tiče isticanja lične karte, obaveza je svih građana Srbije da imaju važeću ličnu kartu. Mislim da je to zakonska obaveza i mislim da to nije mnogo tražiti od građana. Ako im je istekla tokom kovid-krize, ona se automatski produžava.

Ako im je istekla pre krize, moram da kažem da postoji minimum minimuma koji moramo da tražimo od građana prema svojoj zemlji da ispune”, rekla je ona.

Svi moji planovi o tome kako ću i gde potrošiti 100 evra od države, pali su u vodu zbog moje gluposti, odnosno, lenjosti da uradim ono što se smatra od svake zrele osobe.

Umesto što sam gledao parfeme, majice, košulje, farmerke i aksesoar, bolje da sam gledao šta mi je sve potrebno od dokumenata da izvadim novu ličnu kartu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here