Home AKTUELNO NEREDI U AMERICI SU DAVNO ISPLANIRANI! EVO DOKAZA..

NEREDI U AMERICI SU DAVNO ISPLANIRANI! EVO DOKAZA..

877
0
SHARE

Pripadnici ekstremno levičarskog pokreta „Antifa“ u SAD počeli su da planiraju pobunu protiv tamošnjih vlasti pre više meseci, navodi „Vašington tajms“.

Pobuna je širom zemlje trebalo da bude podstaknuta još u novembru, u vreme kada je kampanja za ovogodišnje predsedničke izbore u SAD zaista počela, piše list u ekskluzivnom izveštaju, pozivajući se na tvrdnje jednog zvaničnika organa reda koji ima pristup obaveštajnim podacima o toj tajanstvenoj grupaciji.

Posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu, širom SAD su se dogodile nasilne demonstracije i pljačke, a „Antifom“ – čiji aktivisti su se raširili među demonstrantima – sada se intenzivno bave istražitelji, navodi list.

Komentarišući tvrdnje neimenovanog zvaničnika, analitičari ističu da bi takav potez „Antife“ bio potpuno u skladu sa njenim karakterom.

„Postupci ‘Antife’ predstavljaju oštar raskid sa dugom tradicijom miroljubivih političkih procesa u SAD, a njena marksistička ideologija nastoji ne samo da kratkoročno utiče na izbore, već i da uništi korišćenje izbora kao određujućeg faktora političkog legitimiteta“, kaže jedan analitičar.

Drugi sagovornik „Vašington tajmsa“ tvrdi da izbor Donalda Trampa za predsednika i revitalizacija SAD predstavljaju pretnju po „nihilističke ciljeve ‘Antife“, koja, po njegovim rečima, podstiče nasilje kako bi stvorila haos i očajanje i dovela do Trampovog poraza na predsedničkim izborima.

I sam Tramp je „Antifu“ označio kao jednu od grupacija koje stoje iza nasilnih protesta, a savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Robert O“Brajen je izjavio da američki zvaničnici zahtevaju više obaveštajnih podataka o aktivnostima te grupe u svetlu događaja koji su se odigrali proteklih dana, navodi list.

Sa druge strane, ranije danas objavljeno je da kancelarija FBI u Vašingtonu ne raspolaže obaveštajnim podacima koji ukazuju na umešanost ili prisustvo pokreta Antifa u nasilju tokom protesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here