Home AKTUELNO Nemački politikolog Sosnovski: Kriza u našoj zemlji se pretvorila u pravu katastrofu

Nemački politikolog Sosnovski: Kriza u našoj zemlji se pretvorila u pravu katastrofu

377
0
SHARE

Kriza koja je izbila u Nemačkoj poprima veliki obim, izjavio je nemački politikolog Aleksandar Sosnovski.

Nemačke vlasti su počele unapred da pripremaju stanovništvo na činjenicu da trenutna situacija u energetskom sektoru zemlje zahteva da se štedi na struji.

Mnogi ljudi su naklonjeni ovome i dobrovoljno odbijaju da češće koriste električne uređaje. Slična je situacija i sa grejanjem. I pored prilično ozbiljnog zahlađenja za Nemačku, Nemci održavaju temperaturu u stanovima koju država savetuje.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Ali ono što je iznenadilo „obične građane” su problemi sa hranom, rekao je politički ekspert Aleksandar Sosnovski u emisiji kanala Solovjov LIVE. Uglavnom, ljudi  prave zalihe hrane u najobičnijim prodavnicama pokušavajući da minimiziraju troškove.

Dakle, ne samo da je roba poskupele, već je i njihov kvalitet znatno opao. To se posebno odnosi na košer kobasice, kao i na suncokretovo i maslinovo ulje, koji su udvostručili cenu.

„Znate, jedini ukusan hleb u Nemačkoj je onaj koji se pravi u malim pekarama. Ovih pekara, zahvaljujući Habeku i drugim genijima iz vlasti, svakodnevno se zatvaraju na desetine. Pravog nemačkog hleba skoro da i nema, a uskoro ga i neće biti. A ovo je, izvinite, prava katastrofa “, jada se Sosnovski.

Indikativno je prema ekspertu, činjenica da je danas na ulicama Berlina gotovo nemoguće kupiti, nezvanični simbol nemačke prestonice, berlinske lepinje. U vreme pre krize prodavali su se u svakoj pekari.

Danas se zbog ekonomske nesvrsishodnosti ne mogu naći, tako da postaje očigledno da kriza koja je zahvatila Nemačku je zapravo velikog obima.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here