Home AKTUELNO NE SLUTI NA DOBRO: OD 2021. GODINE SVI ĆE BITI UDRUŽENI PROTIV...

NE SLUTI NA DOBRO: OD 2021. GODINE SVI ĆE BITI UDRUŽENI PROTIV SRBA! EVO ŠTA SE SPREMA..

1138
0
SHARE

„Za nas je ključno pitanje, ne šta dijalog donosi – nego šta dijalog odnosi! Nama je do sada odnosio slobodu i prava, zato u njega ne verujemo. Onog trenutka kada vam kosovski Srbi i svi ostali koji su ovde ugroženi kažu: ”slobodni smo”, dijalog može da počne, biće povrataka, živećemo u gradovima.

Osnova dijaloga je poštovanje tuđe slobode, a ne život u tuđoj slobodi! U periodu Trampove administracije Evropska unija je prema Kosovu vodila politiku koju su trasirali Klintonovi, Obama i američke demokrate.

Sa pobedom Džoa Bajdena na izborima, nestaće većina razlika u pogledu odnosa prema Kosovu i Metohiji. Kosovo je interesni, lični i emotivni projekat američkih demokrata i ostaće predugo u tom zagrljaju,“ ističe Rakočević.

I dok naš albanski sagovornik tvrdi da će Amerika podržati ideju da se na kosovskom Specijalnom sudu sudi ne samo Albancima, već i Srbima, Bošnjacima, Romima, svima koji su nosili nečiju uniformu i počinili zločin, Rakočević kaže da će Srbi nastaviti da žive u dvostrukoj izolaciji.

Srbi će živeti braneći se od optužbi da nisu zločinci

„Živeće svoju sputanu slobodu kao i ovih dvadeset godina. Svojim životima i malim akcijama sprečavaće široku akciju oduzimanja svojih verskih, nacionalnih i državnih vrednosti. Radovaće se svakom dobrom nastavniku, profesoru, doktoru, činovniku ili umetniku koji biti sposoban da u duh geta unese rad i optimizam.

Braniće se od optužbi da nisu zločinci. Vidosava Arsić, majka Novice Arsića koji je osuđen na šest godina zatvora za navodni ratni zločin, uzela je dečije ćebe svoga sina i pokrila se

njime. To je njena zaštita od nepravde, a Srbi svako na svoj način ima nadu u toplinu tog ćebeta i veru da će sloboda doći,“ ističe naš sagovornik.

Rakočević kaže da dolazi vreme Albina Kurtija, a on je savršeni izraz kosovske krize i anrhičnosti.

„On uspostavlja novi ideološki totalitarni poredak zasnovan na krajnjem nacionalizmu i socijalnom populizmu, biće izazov odgovoriti na uslove, način razmišljanja i ograničenja koje će uspostaviti kao novu realnost,“ zaključuje Rakočević.

(Sputnjik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here