Home AKTUELNO NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI EU: Pritvorena zbog korupcije svedočila protiv Žozepa Borela

NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI EU: Pritvorena zbog korupcije svedočila protiv Žozepa Borela

326
0
SHARE

Bivša potpredsednica Evropskog parlamenta Eva Kajli počela je da svedoči u slučaju u vezi sa takozvanim „Katargejtom“.

Prema pisanju medija, ona bi mogla da proglasi umešanost u korupcionaški skandal aktuelnog šefa evropske diplomatije Žozepa Borela, koji je ranije obavljao funkciju predsedavajućeg EP.

Borel je ranije reagovao na skandal tako što je optužbe o korupciji protiv poslanika EP nazvao zabrinjavajućim.

„Suočavamo se sa nekim razvojem događaja, neke činjenice me zaista uzbuđuju kao bivšeg predsednika Evropskog parlamenta“, rekao je Borel.

Prema rečima šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, optužbe na račun Eve Kaili otvaraju pitanje poverenja u institucije Evropske unije.

Prošle nedelje u Evropskom parlamentu izbio je korupcionaški skandal. Belgijske vlasti izvršile su nekoliko pretresa i hapšenja u okviru istrage povezane sa određivanjem mesta

za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine. Istraga sumnjiči poslanike i zaposlene u EP za moguće primanje velikih nagrada za podršku Kataru.

Zbog skandala, poslanici EP su 13. decembra glasali za ukidanje ovlašćenja potpredsednice EP Eve Kaili na ovoj funkciji. Napominje se da je odluka o njenoj smjeni doneta 11. decembra, pa je glasanje bilo čisto formalno.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here