Home AKTUELNO NADAL: ĐOKOVIĆ ĆE MORATI DA SE VAKCINIŠE AKO BUDE HTEO DA NASTAVI...

NADAL: ĐOKOVIĆ ĆE MORATI DA SE VAKCINIŠE AKO BUDE HTEO DA NASTAVI DA IGRA TENIS

749
0
SHARE

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je stav Novaka Đokovića o potencijalno obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa.

Đoković je nedavno izjavio da nije siguran da li će se vakcinisati, ukoliko to bude obavezno za osobe koje žele da se bave profesionalnim tenisom.

Nadal je priznao da svako ima pravo na svoj stav, ali da će Novaku od vakcinacije verovatno zavisiti karijera, prenosi B 92.

„Ne znam. Ja sam niko. Niko ne može ništa da zahteva od nekoga, svako ima pravo da radi šta želi, ali ako je neko deo Tura – onda bi možda morao da se pridržava pravilima Tura ukoliko vakcinacija bude obavezna kako bi se svi zaštitili. Đoković će morati da se vakciniše ako bude hteo da nastavi da igra tenis na najvišem nivou, baš kao i ja“, rekao je Nadal za „La Voz“ i dodao:

„Ako nas ATP ili ITF nateraju da se vakcinišemo da bi nastavili da igramo tenis, onda ćemo to morati da uradimo. To će biti kao što imamo restrikcije u uzimanju lekova kako ne bi došlo do dopinga. To je samo praćenje pravila“.

Nadal se prisetio i reči koje mu je uputio Bil Gejts.

„To je bila privatna konverzacija koju je nažalost moj stric objavio. Ali, svakako je bilo između nas i ne volim da pričam o tome. On razume kako svet funkcioniše. Ozbiljno sam shvatio kada mi je rekao da misli da nećemo moći da putujemo za tri meseca (Nadal i

Gejts su razgovarali početkom godine prim. aut.). To je bilo sve što mi je rekao. Mislio sam da preuveličava, ali realnost nažalost kaže da to nije bio slučaj“, objasnio je Rafa.

On je prokomentarisao i trku za najviše Grend slem titula, gde on sa 19 trenutno ima jednu manje od Rodžera Federera, a dve više od Novaka Đokovića.

„Videćemo, trenutno ne razmišljam o tim stvarima. Naravno da bih voleo da završim sa igrač sa najviše Slemova! Ali nisam opsednut oko toga niti je to moj veliki cilj. Ne brine me ko živi pored mene ili čija je kuća veća od moje, ko ima bolja kola i slično. Morate biti zadovoljni sa onime što imate i to sam radio tokom cele karijere.

Ja sam veoma zadovoljan i ako na kraju Federer ili Đoković budu imali više Grend slem titula, ne verujem da ću za deset godina biti manje srećan“, zaključio je Nadal.

(Sputnjik Srbija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here