Home AKTUELNO Na severu KiM eksplozije i sirene za uzbunu- najnapetije u S. Mitrovici...

Na severu KiM eksplozije i sirene za uzbunu- najnapetije u S. Mitrovici i Zubinom Potoku

333
0
SHARE

U Severnoj Mitrovici odjeknulo je nekoliko eksplozija. Uključivane su i sirene za uzbunu – verovatno u režiji šiptarskog režima Aljbina Kurtija.

Napeto i eksplozivno je bilo i u Zubinom Potoku, gde je malo iza13.00 sati došlo do incidenta dok su članovi prištinske „opštinske izborne komisije“ pokušali da uđu u prostorije OIK. U pratnji policije.

Sprečila ih je „grupa građana“.

Doskorašnji odbornik u ovoj opštini Milija Biševac rekao je internet-portalu Kossev.info da je na prostoriji izborne komisije u severnom delu Mitrovice sinoć razbijen prozor.

Ubrzo po njihovom dolasku začule su se sirene u ovoj opštini, nakon čega se ispred prostorija Opštinske izborne komisije okupila i veća grupa građana.

Policija je koristila i šok-bombe.

Strasti su se smirile tek nakon što su „predstavnici izborne komisije“ i policija, napustili zgradu opštine, a u incidentu nije bilo povređenih.

U Zubinom Potoku se nalaze i četiri vozila EULEX-a.

U četiri opštine na severu Kosova, u kojima žive Srbi, raspisani su lokalni izbori za 18. decembar nakon što su prošlog meseca njihovi gradonačelnici izabrani na kosovskim izborima dali ostavke na te funkcije.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here