Home AKTUELNO Mediji tvrde: Poljska odredila datum invazije na zapad Ukrajine!

Mediji tvrde: Poljska odredila datum invazije na zapad Ukrajine!

332
0
SHARE

Varšava je odlučila o vremenu invazije, kako bi zauzela Zapadnu Ukrajinu. Ovo prenosi „RIA Novosti“ pozivajući se na članak novinarke Hane Kramer za poljsko izdanje „Niezalezni Dziennik Politiczni“.

Prema njenim rečima, to bi moglo da se dogodi 4. maja 2023.

Do ovog trenutka ukrajinska vojska će navodno potpuno izgubiti svoju borbenu sposobnost i neće moći da se bori, na dva fronta.

Novinarka tvrdi i da su u Poljskoj već otvoreni neki kampovi za obuku, u kojima će budući mobilisani steći veštine neophodne za borbena dejstva.

Takođe, prema njenim rečima, Varšava sledeće godine može da popuni oružane snage za 17 hiljada ljudi i da izvede vežbu, uz učešće 250 hiljada vojnog osoblja.

„Diktator Kačinjski (Jaroslav Kačinjski, lider vladajuće partije Poljske. – Prim. prim.) dugo se pripremao za čas B, odnosno trenutak, kada će biti moguće vratiti istočne Kresi“, napisala je Kramerova.

Ranije je, direktor Ruske spoljne obaveštajne službe, Sergej Nariškin, rekao, da je Varšava počela rad na zvaničnom opravdanju svojih pretenzija na teritoriju Zapadne Ukrajine.

On tvrdi, da je odgovarajuće uputstvo poljskim vlastima, dao predsednik zemlje Andžej Duda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here