Home AKTUELNO LIDER DNR: VREME JE ZA SLEDEĆU FAZU OPERACIJE ZBOG SITUACIJE U PRIDNJESTROVLJU

LIDER DNR: VREME JE ZA SLEDEĆU FAZU OPERACIJE ZBOG SITUACIJE U PRIDNJESTROVLJU

628
0
SHARE

Posle oslobođenja DNR, potrebno je započeti sledeću fazu operacije, s obzirom na aktuelnu situaciju u Pridnjestrovlju i granatiranje pograničnih regiona Rusije, izjavio je lider DNR Denis Pušilin.

On je imao u vidu saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike da su u nedelju u naselju Majak u Grigoriopoljskom regionu odjeknule dve eksplozije, usled čega su onesposobljene dve najjače antene radio-centra, preko kojih je emitovan ruski radio.

Pored toga, juče je, prema preliminarnim podacima MUP-a, na zgradu Ministarstva državne bezbednosti PMR u Tiraspolju, ispaljeno nekoliko granata iz ručnog protivtenkovskog bacača.

„Naravno, nama je važna brzina – brzina dostizanja ustavnih granica kako bismo nastavili sa narednim fazama operacije, koje su praktično neophodne nakon što vidimo šta se dešava u

Pridnjestrovlju, šta se dešava u pograničnim oblastima Rusije“, rekao je Pušilin za Jutjub kanal „Solovjev lajv“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Ukrajinu je nazvao „terorističkom državom“ koja nije u stanju da pregovara.

„Ona nije ispunila nijedan sporazum, nijedan potpis, nijedno obećanje, apel koji je stavljen na papir“, dodao je lider DNR.

U isto vreme, pripadnike ukrajinskog nacionalističkog puka „Azov“ (protiv čijih je boraca u

Rusiji pokrenuta krivična istraga) nazvao je ratnim zločincima i upozorio da ih čeka duga zatvorska kazna ili suđenje „sa odgovarajućom presudom“. Drugačije jednostavno ne može biti“, smatra Pušilin.

Govoreći o „Azovstalju“ u Marijupolju, on je rekao da može biti obnovljen, ali ne kao preduzeće, kao i da se o tom pitanju trenutno razgovara sa stanovnicima grada. Kako kaže, to je sada veliko pitanje.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

„’Azovstalj’ je uvek zagađivao grad i, za razliku od fabrike ‘Iljič’, izgrađen je ne uzimajući u obzir ekološke standarde i nikada nije dozvolio da Marijupolj postane odmaralište“, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska, koja je blokirana na teritoriji fabrike

„Azovstalj“, nedavno je počela da traži evakuaciju u Tursku, a ne na teritoriju koju kontroliše Kijev.

„Kontaktiraju i našu vojsku i rusku, pokušavajući da se cenjkaju kako da se predaju. Zahtevaju ili mole – nejasno je šta je od toga tačno. Nemaju baš poverenja u Kijev. Njihovi poslednji zahtevi nisu evakuacija u Kijev, niti u deo koji kontroliše Ukrajina, već žele da idu u Tursku.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

To je jedna od opcija. Tamo žele da se razoružaju. Predlažu da izađu sa oružjem, otplivaju do Turske i da se tamo razoružaju“, istakao je on.

Zaposleni OEBS-a predavali podatke o snagama u Donbasu

Istovremeno, Pušilin je rekao da su privedeni zaposleni OEBS-a predavali stranim obaveštajnim službama podatke o snagama i položajima u Donbasu. Kako je naveo, privedeni su ljudi koji nemaju diplomatski imunitet.

Oružane snage Ukrajine kontrolisale su video-kamere Specijalne posmatračke misije OEBS-a i preko njih su pratile položaje DNR i usmeravale vatru na njih, naglasio je lider Donjecke Narodne Republike.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LNR i DNR su ranije saopštile da je nekoliko posmatrača Specijalne posmatračke misije OEBS-a privedeno na teritoriji republika. Pri tome je Ministarstvo državne bezbednosti LNR navelo da su otkrivena dokumenata koja potvrđuju činjenice saradnje predstavnika Specijalne posmatračke misije OEBS-a i Ministarstva odbrane Ukrajine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here