Home AKTUELNO Kosačev: Amerika priznala da je iz Avganistana pobegla zbog Ukrajine

Kosačev: Amerika priznala da je iz Avganistana pobegla zbog Ukrajine

428
0
SHARE

Vašington je savršeno razumeo da Rusija neće moći da ne reaguje na ofanzivu Kijeva u Donbasu, poručio je predsedavajući Komiteta za spoljne poslove Saveta Federacije.

Potpredsednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev komentarisao je izjavu državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, da je povlačenje Amerike iz Avganistana olakšalo pomaganje Ukrajine, rekavši da je to sramno priznanje jer je Vašington sigurno znao za predstojeću veliku ofanzivu Kijeva u Donbasu.

„Veoma značajno priznanje američkog državnog sekretara Blinkena. Vašingtonu bi sada bilo teže da pruži pomoć Kijevu da američke vlasti nisu odlučile 2021. da povuku svoje snage iz Avganistana. U svetlu ovih priznanja, mnogi kasniji događaji već izgledaju drugačije, poput iznenadnog povlačenja SAD iz samog Avganistana, i stravičnih snimaka ljudi koji padaju iz aviona, bežeći iz zemlje“, napisao je Kosačev na Telegram kanalu.

On je dodao da ispada da je Vašington zbog toga naglo skratio svoju misiju u regionu, koja se donedavno smatrala izuzetno važnom i tako narušio svoju reputaciju.

„Da li je to učinjeno jer se spremao za novi rat? I znao je da je to neizbežno, čak su i uslovi bili jasni?

Otuda stalna upozorenja Amerikanaca o predstojećim vojnim akcijama Rusije u Ukrajini, u šta se u Evropi nije mnogo verovalo?“, upitao je Kosačev i dodao da ovo govori samo jedno, a to je da je Vašington sigurno znao za predstojeću veliku ofanzivu Kijeva u Donbasu.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

„I savršeno je razumeo da Rusija neće moći da ne reaguje“, poručio je on.
Prema njegovim rečima, preventivni ruski udar 24. februara pokazao se pravovremenim.

„SAD su se unapred pripremale za rat, prvo što su oslobodile sebi ruke bežanjem iz Avganistana. Hvala vam na iskrenosti. Uzećemo ovo u obzir kada dođe vreme da analiziramo ko je tačno taj sukob učinio neizbežnim“, zaključio je Kosačev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here