Home AKTUELNO ISPOD „AZOVSTALA“ U MARIUPOLJU JE PODZEMNI GRAD KOJI MOŽE DA IZDRŽI NUKLEARNI...

ISPOD „AZOVSTALA“ U MARIUPOLJU JE PODZEMNI GRAD KOJI MOŽE DA IZDRŽI NUKLEARNI UDAR

651
0
SHARE

Ispod fabrike Azovstal u Mariupolju postoji podzemni grad, a neke zgrade su projektovane tako da izdrže nuklearni udar, izjavio je savetnik premijera samoproglašene Donjecke narodne republike Jan Gagin.

On je za RIA Novosti rekao da je „Azovstal ogromna građevina, fabrika iz sovjetskog vremena i da se njena površina može meriti sa još jednim gradom, sa još jednim Mariupoljem, da ima sopstvene komunikacije, puteve i podzemlje.

Gagin je naveo da su prilikom izgradnje uzete u obzir mogućnosti kao što su bombardovanje i blokade, a da su neke zgrade čak projektovane za nuklearni udar.

Dodao je da „Azovstal” brani hiljade ljudi sa punim arsenalom naoružanja, mnogo municije i ozbiljnim brojem oklopnih vozila.

Gagin je rekao da se operacija odvija prilično sporo, na prvi pogled, ali, da se, s druge strane, mora shvatiti da se ne može rizikovati ljudstvo.

Naveo je da se zato na teritoriji samog preduzeća stalno odvijaju artiljerijski dueli.

Gagin je izrazio uverenje da ukrajinske snage bezbednosti neće moći da prodru u Mariupolj kako bi deblokirale nacionaliste u „Azovstalju”.

Mariupolj je od 7. marta pod blokadom ruskih snaga.

Generalštab ukrajinske vojske saopštio je jutros da ruske snage jačaju pozicije oko grada Izjuma u Harkovskoj oblasti i da se pripremaju za intenziviranje napada kod Avdejevke u Donjeckoj oblasti.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Ukrajinski generalštab navodi da ruske snage nastavljaju delimičnu blokadu Harkova i artiljerijsko granatiranje grada, navodi Unian, prenosi Tanjug.

Dodaje se da u vodama Azovskog mora ruski brodovi nastavljaju blokadu luke Mariupolj.

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu i na zapadu zemlje u Lavovu, čule su se eksplozije danas u ranim jutarnjim časovima, prenosi Rojters pozivajući se na ukrajinske medije.

Kako se navodi, sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se jutros iznad većeg dela Ukrajine, a za sada nema zvanične potvrde o tim eksplozijama.

Rojters naglašava da u ovom trenutku ne može nezavisno da proveri navedene izveštaje.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here