Home AKTUELNO DAČIĆ OTKRIVA: DEŠAVANJA U CRNOJ GORI SU NA IVICI BRATOUBILAČKOG RATA..

DAČIĆ OTKRIVA: DEŠAVANJA U CRNOJ GORI SU NA IVICI BRATOUBILAČKOG RATA..

799
0
SHARE

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je danas zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori i ocenio da su tenzije skoro dovele do početka bratoubilačkog rata između Srba i Crnogoraca.

Dačić je kazao da do sada nije zabeleženo da se u nekoj zemlji hapsi vladika Srpske pravoslavne crkve, preneo je Tanjug.

„Prvi put dolazimo u situaciju da maltene počinje bratubilački rat između Srba i Crnogoraca ma kako se ko zvao. Zamislite da mi sada hapsimo muftije ili biskupe“, rekao je Dačić za TV Prva, komentarišući dešavanja u Crnoj Gori posle hapšenja vladike SPC Joanikija i sveštenika koji su noćas pušteni iz pritvora.

Posle puštanja iz pritvora, episkop Joanikije je poručio da je crnogorska vlast zaratila sa Njegošem, a sad i sa Svetim Vasilijem.

Episkop budmiljansko-nikšićki Joanikije i sveštenici Srpske pravoslavne crkve Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević pušteni su oko ponoći na slobodu.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću noćas je donelo odluku da se Joanikije i sveštenicima SPC ne produži pritvor.

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju bilo je određeno zadržavanje do 72 sata zbog litije koja je održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u gradu pod Trebjesom, a zbog, kako je obrazloženo, kršenja mera za suzbijanje virusa korona.

(Sputnjik Srbija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here