Home AKTUELNO CRNA GORA NA IVICI HAOSA! MILOGORCI PLANIRAJU NAPADE NA SRPSKE TURISTE? PRONAĐEN...

CRNA GORA NA IVICI HAOSA! MILOGORCI PLANIRAJU NAPADE NA SRPSKE TURISTE? PRONAĐEN ARSENAL ORUŽJA!

1250
0
SHARE

Ekstremisti u Crnoj Gori pripremaju se da ovoga leta na primorju masovno napadaju turiste iz Srbije, da im razbijaju automobile i prelepljuju ih nalepnicama na kojima piše: „Srbe na vrbe“ i „Srbi, van iz Montenegra“, piše u listu Informer.

Ovo zvuči neverovatno, ali je nažalost potpuno istinito. U Podgorici i na Cetinju proteklog vikenda privedeno je na informativne razgovore 17 navijača FK Budućnost kod kojih su nađene nalepnice „Srbe na vrbe“ i „Srbi, van iz Montenegra“, kao i čitav arsenal hladnog oružja.

Oni su planirali da tokom sezone u Budvi, Kotoru i Tivtu terorišu turiste iz Srbije. Čitava akcija lociranja i privođenja ovih huligana na informativne razgovore, zadržana je u tajnosti, daleko od očiju javnosti, a čak postoji sumnja da je grupu ekstremista porganizovao neko iz crnogorske službe bezbednosti.

Osim nalepnica, nađene su su bejzbol i gumene palice, bokseri…

Dekan Fakulteta za bezbednost „Edukons“, Miroslav Bjegović, kaže da je poznato da u mnogim državama službe regrutuju ekstremiste za izvršenje prljavih poslova.

– Očigledan primer je i crnogorska ANB. Ona pokorno služi jednoumlju Đukanovića, koji želi da zatre sve srpsko. Pritom, ne shvata da je udario na svoj narod, istoriju i budućnost. Zapravo, udario je sam na sebe – upozorava Bjegović.

Bivši potpukovnik KOS, Ljuban Karan, naglašava da je podeljen prljav posao u obračunu sa Srbima i SPC.

– Dok specijalne jedinice premlaćuju, policija hapsi i zatvara, ANB planira akcije zastrašivanja Srba. Režim čak ignoriše i finansijsku koris od turizma. Nema sumnje da ANB koristi pomoć „bratskih službi“, hrvatske SOA ili albanske i „kosovske“ službe u ovim poslovima – kaže Karan.

Istoričar Aleksandar Raković, ocenjuje da Srbi iz Srbije ne treba da idu ove godine u Crnu Goru na letovanje.

– Time bi svi oni punili budžet Đukanovićevog režima i radili u korist svoje nacionalne nesreće. Država Srbija bi, ako je ikako moguće, mogla da razmisli o pomoći Srbima na primorju koji će zbog pucanja turističke sezone imati velike gubitke.

Možda bi Srbi iz Crne Gore mogli da osnuju svoju zasebnu turističko-ugostiteljsku asocijaciju, pa bi onda Srbi iz Srbije i regiona kada idu u Crnu Goru letuju kod svojih, a ne kod konvertita – predlaže Raković.

(Informer.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here