Home AKTUELNO AMERIČKI VIRUSOLOG: OVO JE VIRUS KOG SE NIKAD NEĆEMO REŠITI (VIDEO)

AMERIČKI VIRUSOLOG: OVO JE VIRUS KOG SE NIKAD NEĆEMO REŠITI (VIDEO)

707
0
SHARE

Stručnjak za zarazne bolesti Majkl Osterholm, direktor Centra za istraživanje i politiku zaraznih bolesti na Univerzitetu u Minesoti, kaže da je vrlo verovatno da se svet nikada neće rešiti novog soja koronavirusa.

“Nikada nećemo iskoreniti ovaj virus”, rekao je Osterholm u CNN-ovom “Newsroomu”, upoređujući koronavirus sa HIV-om, objašnjavajući da ćemo moći da ga kontrolišemo, ali on nikada neće u potpunosti nestati.

“On je ovde za ostatak celog čovečanstva. Ovo je virus kojeg se nikada nećemo rešiti”, rekao je lekar, a prenosi portal Radio Sarajevo.

“Dok se istinski ne založimo za dovođenje ovog virusa na vrlo, vrlo nizak nivo, nećemo stvarno učiniti mnogo osim nastaviti s gašenjem ovog besnog šumskog požara najbolje što možemo”, rekao je Osterholm.

On je takođe rekao da će, iako se postiže veliki napredak u razvoju vakcine protiv COVID-19, to biti samo jedan korak.

“Mislim da je najbolje čemu se možemo se nadati to da će vakcina zaštititi većinu nas najmanje mesecima, a možda i ne godinama. Idući nivo vakcine bi trebao pokušati da učini više sa imunološkim sistemom nego što to imamo sada.

Ali to je daleko, daleko u budućnosti. Neće imati uticaja na ono što trenutno radimo”, istakao je čuveni američki epidemiolog.

(Nova.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here