Home AKTUELNO AKO SE PADAVINE NASTAVE SRBIJU ČEKA POTOP: REKE SE IZLIVAJU, VANREDNO U...

AKO SE PADAVINE NASTAVE SRBIJU ČEKA POTOP: REKE SE IZLIVAJU, VANREDNO U ČETIRI OPŠTINE! (VIDEO)

807
0
SHARE

Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

Zbog velikih padavina raste nivo reka u zapadnoj Srbiji. Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast, a vanredna situacija već je uvedena u četiri opštine.

Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gde je trenutno najkritičnije jer je Ljuboviđa poplavila centar varošice.

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva. Stanovništvu u slivu Jadra naređeno je da izmeste nameštaj i tehniku iz prizemnih delova kuća.

Nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, ministar policije Nebojša Stefanović uputio je dodatne snage SVS-a i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina.

„Odmah smo proglasili vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine. Pre toga smo na teritoriji pet sela imali vanrednu situaciju, a sada smo je proširili na celu opštinu“, rekao je Aleksić.

Naveo je da na terenu bio direktor „Srbijavoda“ Goran Puzović, da su angažovani pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, a da uskoro stiže i Žandarmerija.

Usled izlivanja Jadra poplavljeno je oko 150 kuća, rekao je Aleksić i dodao da je nekim ljudima ponuđeno da budu evakusani, ali su oni to za sada odbili.

„Sad se voda malo povlači, ali imamo najave da će od ponoći, do ujutru do osam, devet sati ponovo biti velika količina padavina“, dodao je Aleksić.

Pogledajte video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here