Home ŽIVOT PRIRODNI LEK ZA PROŠIRENE VENE: POTREBNO VAM JE SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA- REZULTAT...

PRIRODNI LEK ZA PROŠIRENE VENE: POTREBNO VAM JE SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA- REZULTAT ĆE VAS ODUŠEVITI!

307
0
SHARE

Proširene vene nastaju kada mali “ventili“ unutar vaših vena prestanu pravilno da rade. U zdravim venama postoji niz sitnih ventila koji se otvaraju i zatvaraju kako bi krv mogla glatko da struji u srce u jednom smeru.

Ali u slučajevima kada ovi ventili budu oštećeni ili oslabljeni, krv teče unazad, uzrokujući da vene budu natečene i povećane.

Postoji više stvari koje mogu uzrokovati proširene vene kao što su: dob, težina, dugo trajanje stajanja ili sedenja, trudnoća, genetika i tako dalje. Pogledajte kako ovaj problem možete rešiti prirodno.

Maslinovo ulje

Poboljšanje cirkulacije krvi je neophodno kada je reč o lečenju proširenih vena. Maslinovo ulje ima protivupalno i umirujuće svojstvo koje će nakon apsorpcije kroz kožu smanjiti veličinu proširenih i povećanih vena i aktivirati protok krvi.

Maslinovo ulje takođe ima visok sadržaj esencijalnih masnih kiselina, vitamina E i minerala. Zbog visokog sadržaja Omega-3 masnih kiselina poboljšava protok krvi kroz vene i vraća funkciju jednosmernih ventila.

Priprema i upotreba:

Dodajte malo maslinovog ulja u teglu i zagrejte ga kako biste ga “aktivirali“. Pamučnom gazom (ili nečim drugim od pamuka), masirajte kožu s toplim uljem nekoliko minuta. Ponovite dva puta dnevno najmanje 2 meseca.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće ima puno proteina, enzima i prijateljskih bakterija, no glavna supstanca u jabukovom sirćetu jeste sirćetna kiselina koja može da ubije štetne bakterije ili spreči da se množe. Osim toga, nekoliko istraživanja na životinjama pokazalo je da sirće može da smanji trigliceride u krvi, krvne ugruške, kolesterol i krvni pritisak.

Aloe vera

Aloe vera gel takođe sadrži salicilnu kiselinu i druga antiseptička jedinjenja koja uklanjaju bakterije koje uzrokuju akne, što ga čini izvrsnim prirodnim lekom za izbijanje i izvrsnim sredstvom za čišćenje kože. Takođe je bogat mineralima, enzimima, antioksidansima i vitaminima A, C i E, koji svi zajedno rade kako bi pojačali barijeru kože.

Šargarepa

Šargarepa je veliki izvor nekoliko vitamina i minerala, posebno vitamina A (beta-karotena), biotina, vitamina K (filokvinon), kalijuma, sumpora i vitamina B6. Oni pomažu u popravljanju tkiva kože u slučaju oštećenja. Može da prodre kroz kožu i pomogne joj da se brže oporavi od spoljnih rana i povreda.

Priprema i upotreba:

Uzmite jednu srednju/veliku šargarepu i izrendajte je. Cediljkom sok od rendane šargarepe procedite u teglu. U posebnu posudu dodajte (sve sastojke zajedno): 1 kašičicu soka od šargarepe, 1 kašičicu aloe vera gela, 1 kašičicu jabukovog sirćeta. Na kraju dobro izmešajte. Nanosite na željeno mesto, takođe pamučnom gazom, najmanje 3 puta dnevno, mesec dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here