Home ŽIVOT MAGIČNI PRAH KOJI SPREČAVA RAK, ANEMIJU I EPILEPSIJU, VRHUNSKI JE AFRODIZIJAK..

MAGIČNI PRAH KOJI SPREČAVA RAK, ANEMIJU I EPILEPSIJU, VRHUNSKI JE AFRODIZIJAK..

165
0
SHARE

Nakon čija semenki, kinoe i ašvagande, na tržištu hrane se pojavila nova „supernamirnica“ koja je oduševila mnoge pobornike zdrave ishrane, nuticioniste i fitnes gurue.

Reč je o moringi, drvetu koja raste u podnožju Himalaja i u nekim regijama Indije, Afrike, Pakistana, Tajlanda.

Baš kao i druge popularne namirnice, zdravstvene blagodeti moringa drveta su poznate u raznim kulturama hiljadama godina unazad. Prema „Gugl“ trendovima, interesovanje za moringu je rapidno poraslo poslednjih pet godina.

Lekovita svojstva moringe

Prema studiji objavljenoj u žurnalu „Phytotherapy Research“ kora, sok, list, koren, seme i cvet moringe su se tradicionalno koristili za lečenje raznih bolesti, uključujući: otok, artritis, epilepsiju, poremećaj štitaste žlezde, bolesti anemije, kod bakterijskih, gljivičnih, virusnih i parazitiskih infekcija.

Kao da to nije dovoljno, ovo „magično drvo“ je takođe povezano sa pozitivnim efektima na rast funkcije kože i kose, zdravlje kostiju, imunitet, kod kardiovaskularnog zdravlja, zdravlja očiju i prevencije raka.

Osim toga, pripisuje joj se i afrodizijačko dejstvo – muškarcima pomaže kod erektilne disfunkcije, a ženama povećava užitak u seksu. Moringa je danas postala trend u ishrani zbog hranljivih materija.

Njeni listovi sadrže više vitamin A nego šargarepa, više kalcijuma od mleka, više gvožđa od spanaća, vitamina C od pomorandži, više kalijuma od banana i proteina od jogurta.

Kako se koristi u ishrani?

Moringa ima iznenađujuće lep ukus, a zbog svega navedenog ova biljka odličan je dodatak ishrani.

Lišće moringe se najčešće melje u prah i pije kao čaj, a od njega se prave i salate i začini. Za početak će vam trebati oko 6 grama na dan (oko dve i po kašičice ili šest kapsula).

Moringu možete umešati u napitke, hleb, kolače, supe, umake, a možete započeti dan napitkom od kašičice moringe, kašičice meda i soka od pola limuna pomešanih s vodom.

Osim u ishrani, moringino ulje se koristiti i u kozmetičkoj industriji za izradu parfema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here