Home TEMA DANA VELIKO OTKRIĆE NAUČNIKA: KORONAVIRUS KORISTI ŠEĆER KAKO BI SE SAKRIO U ORGANIZMU!

VELIKO OTKRIĆE NAUČNIKA: KORONAVIRUS KORISTI ŠEĆER KAKO BI SE SAKRIO U ORGANIZMU!

635
0
SHARE

Naučnici sa univerziteta u Sauthemptonu tvrde da se koronavirus uvlači u šećere koji im onda pomažu da izbegnu imuni sistem tela.

Oni kažu da novi virus koristi šećere kako bi ušao u telo kao „vuk u jagnjećoj koži„.

Tim istraživača koji predvodi Mak Krispin rekao je da virus ipak nije zaštićen kao drugi, kao npr HIV, kao i da će ove informacije pomoći ljudima koji prave vakcinu.

On je objasnio da ovaj virus ima veliki broj šiljaka na površini koje koristi kako bi se vezao i ušao u ćelije u ljudskom telu. Ti šiljci su presvučeni šećerima, koji prikrivaju njihove virusne proteine i pomažu im da izbegnu imuni sistem tela.

Ovako se oni ponašaju kao vukovi u jagnjećoj koži. Ipak, jedno od naših glavnih otkriće jeste da bez obzira koliko šećera ima, nije toliko zaštićen kao drugi virusi.

Virus poput HIV koji ostaje u jednom domaćinu, moraju stalno da izbegavaju imuni sistem čoveka i zato imaju veoma gust sloj ovog šećera koji im je štit – rekao je on.

Doktor je naveo i da se korona ponaša po sistemu „udaraj i beži“ i da, kao što znamo, prelazi sa osobe na drugu.

– On ipak ima nižu gustinu pomenutog šećera, što znači da postoji manja prepreka za imuni sistem da neutrališe virus antitelom. To je ohrabrujuća poruka za razvoj vakcine – rekao je on.

(Kurir.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here