Home TEMA DANA UVOD U HAOS- PALA PRVA ŽRTVA NA PROTESTIMA U FRANCUSKOJ: POLICAJAC PUCAO...

UVOD U HAOS- PALA PRVA ŽRTVA NA PROTESTIMA U FRANCUSKOJ: POLICAJAC PUCAO U GLAVU DEMONSTRANTU (VIDEO)

1640
0
SHARE

Vatrogasac koji se pridružio francuskom antiglobalističkom pokretu nalazi se u komi nakon što ga je policajac pištoljem upucao u potiljak glave.

Uznemirujući video snimak pokazuje kako Olivier Beziade, otac troje djece, leži na zemlji, nakon što je na njega pucano sa leđa.

Pokušaj ubistva mirnog demonstranta dolazi samo nekoliko dana nakon što su francuske vlasti obećale da će upotrijebiti „smrtonosnu silu“ protiv miliona demonstranata.

Dailimail.co.uk izveštava: G. Beziade je pretrpeo „veoma ozbiljnu povredu mozga“ i trenutno je u indukovanoj komi u bolnici, kažu članovi porodice.

Ubistvo dolazi u trenutku kada se zaoštravaju zakoni protiv „Žutih prsluka“ gde predsednik preplavljuje francuske ulice sa sve većim brojem naoružane policije.

Gospođa Beziade, supruga gospodina Beziadea, koja je takođe vatrogasac, izjavila je za „France Info“ da je na demonstracijama bilo mirno sve do oko 16.30, a onda je došlo do panike.

„Bačeni su suzavci, a mi smo počeli da se sklanjamo, i krenuli smo ​​kući. U tom trenutku se pojavio policajac u civilu iza ugla, koji je pucao na mog muža.“

Kada je pucanj ispaljen, može se videti uniformisani oficir koji baca i omamljujuću bombu na gospodina Beziadea.

„Pucali su na nas kao na zečeve“, rekla je gospođa Beziade, koja je kasnije potvrdila da je njen muž u komi.

Lokalni policijski načelnik naredio je potpunu istragu, tvrdeći da je banda „Žutih prsluka“ u vreme pucnjave, pokušavala ući u obližnju Apple prodavnicu.

Komandir policije u Tulonu, na francuskoj obali Mediterana, takođe je pod istragom zbog uzastopnog premlaćivanja protestanata tokom demonstracija.

Takođe, prvi put je i viđena specijalna policija sa poluautomatskim naoružanjem ispred demonstranata u Parizu.

Pogledajte video:

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here