Home TEMA DANA UDARNA VEST: POČEO SLOM SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

UDARNA VEST: POČEO SLOM SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

533
0
SHARE

Na drugoj strani, među Arbanasima, došlo je do dubokog političkog komešanja koje su takođe Amerikanci aktivirali uznemiravanjem njihovih uticajnih političara zločinačke prošlosti.

Izgleda da su se neke okolnosti promenile, i danas ta prošlost opterećuje mehanizme nastavka procesa nadziđivanja kosmetske nezavisnosti, i smeta slici koju o tom rešenju imaju Amerikanci.

Haradinaj je izgleda završio političku karijeru, ili danas ulogu ugroženika dobro glumi. Naime, prilično je lako zamislivo da ovaj potres bude samo privremen, i završi se bez ikakvih posledica po Haradinaja, a nakon potpisivanja međunarodnog, srpsko-arbanaškog sporazuma, određujući njegovu ulogu u tome samo kroz stvaranje privida za koliko-toliko podmazivanje srpskog potpisa.

Vučić i njegov štab razbijaju SPC

Treće, neko je prepoznao da je osnova otpora suludoj, samoubilačkoj, veleizdajničkoj politici Vučićevog režima, u SPC utemeljena oko vladikâ Amfilohija i Atanasija (Jevtić). I u tom pravcu usmereni su svi napadi.

Amfilohije je oklevetan kao neko ko želi da otcepi Mitropoliju Crnogorsku, a Atanasiju koji je umirovljen, kako ne mogu da iskonstruišu ništa opipljivo i lako lepljivo, tovare na odgovornost navodne jeresi njegovih čada, učenika i prijateljâ koji su episkopi ili crkveni velikodostojnici.

Prvo su napadali Grigorija nemačkog, ali je ovaj tip previše pametan za njih i jednostavno im nije dao dovoljno solvetnosti za tu rabotu. Ali se za to, slučajno, pobrinuo vladika američki Maksim. Slučajno, zato što je, potpuno nedužan, okrivljen za “jeres darvinizma”.

Jedno veoma složeno, ali u biti potpuno nesporno viđenje perspektive u vezi sa naučnom definicijom evolucije, zloupotrebljeno je kao krucijalni dokaz vladikine jeresi koja se njemu pripisuje, a zaračunava Atanasiju.

Učitali su njegovom pogledu na stvar smisao koji im odgovara i odmah udarili plotunima. A među prvima koji ga napadaju su uglavnom oni lumeni koji nisu sposobni čak ni da razumeju smisao te nesretne peticije.

Maksim je bio neoprezan. I započet je Maksimov progon. Terajući Maksima isterali su Atanasija, koji nije mogao, ni ovom prilikom, da oćuti nepravdu.

Onda je angažovana laka rimska konjica, onaj skoro zaboravljeni deo slavnih ekvita koji se nije proslavio umešnošću vojevanja, snagom i sopstvenom udarnošću, nego onaj deo što je bio zadužen za skretanje neprijateljeve pažnje.

Oni su bili toliko nevični u jahanju da su se ponekad borili sjahavši i pridružujući se onom prvom redu najsiromašnijih građana/vojnika koji uglavnom nisu viđali drugih bitaka sem te jedne jedine.

U njoj bi završili kao neprijateljske mete ili topovsko meso kako se to nazivalo dve hiljade godina kasnije. E jedan takav laki rimski konjanik, vladika kruševački David, džilitnuo se na Atanasija čitajući mu moralne, teološke i ontološke lekcije. Razume se, kako je to i Atansije lucidno primetio, nije to bio napad iz kruševačke, već iz „krušebačke“ eparhije.

Vučić, njegov štab i lenglijevska menažerija razbijaju jedinstvo SPC prema Kosmetu jednom specifičnom taktikom. Fabrikovanjem različitih problema unutar SPC kojima bi se SPC primarno i širokopojasno bavila dok za to vreme “lisice meso jedu”.

Izgleda da i Britanci ovome daju svoj doprinos pa se vide i Bebini otisci. Moglo bi da čudi samo to otkud toliki stepen saizvršilaštva od strane Irinija bačkog.

Iako je njegova neprestajna kooperativnost sa svokojakim vlastima i negovani simbiotički habitus dalekog datuma nastanka – toliko dalekog da sa visokim stepenom izvesnosti čvrsto branimo fakat da drugačije i ne može biti – iako smo dakle, i mi, a kamoli on, sviknuti na njegovo saradništvo s vlastima, ovom prilikom je ono prevršilo meru.

Ne meru posle koje štetuje samo Crkva, nego meru posle koje štetu ispašta narod, nacija, identitet i svetosavski obris Srbinov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here