Home TEMA DANA UDARNA VEST: POČEO SLOM SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

UDARNA VEST: POČEO SLOM SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

521
0
SHARE

Kada je istovremeno sa održavanjem ovogodišnje, majske sednice Svetog Arhijerejskog Sabora SPC, u susednoj prostoriji upriličena audijencija za predsednike Dodika i Vučića (ovde), van Crkve se govorilo o tome kao da su predsednici učestvovali u radu Sabora, što ne čudi jer je to i bio naum Vučićevog štaba.

Vučićev agitprop se za to pobrinuo. Ali, nije se na tome završilo. Gospodar Vučić je obezbedio predominicaju u vrhu SPC, sve više ljudi to primećuje, a SPC se sve više u skladu s tim ponaša. Vučić, istine radi, nije učestvovao u radu Sabora, ali kasniji događaji pokazuju kao da jeste.

Mnogi su se prerano obradovali šansom da je Sabor smogao snage da se odbrani od davljeničkog ropca nakon Vučićevog nežnog zagrljaja, naročito nakon donošenja nedvosmislenog i jezgrovitog saopštenja o Kosovu i Metohiji kojim je Vučić dobio pesnicu u ne baš lepo lice.

No, bila je to samo prolazna neprijatnost, jer je Vučić čak i tu bitku dobio uspešno time što je njegov štab obezbedio za plebs dovoljan uspeh samim pojavljivanjem u Patrijaršiji, što je i bilo primarno, a fina politička nivelisanja ostala su van vidnoga polja primitivnog biračkog tela.

Aferama se zataškava predaja Kosova i Metohije

Njegov uspeh, međutim, nije samo njegovih ruku delo. U SPC nije mogao da ima bolje saveznike od prve dvojice na njenom čelu, šefa i prvog operativca. Onog u liku patrijarha sa kojim se oko svega može dogovoriti, i sive eminencije i komesara koji bezmalo sve može da realizuje, Irineja bačkog.

Dva Irineja, sa pripadajućim resursima uključiv i nemale intelektualne potencijale vladike bačkog, državni (bezbednosni i finansijski) aparat i slab ljudski materijal mnogih koji su se okitili panagijama zaposeli su trenutno, u Vučićevo ime, SPC.

Da se Vlasi ne dosete, Vučićev štab, u kojem već neko vreme kulja dim iz kandila Bebe Popovića, kanonadom sporednih afera skreće pažnju sa osnovnog, primarnog zadatka srpske vlasti, NATO, američke i EU administracije i svih ostalih potkupljenih najamnika – zadatka o pre(o)daji Kosova i Metohije.

Kako se nekolicina časnih vladika tome glasno i beskompromisno usprotivilo i kako nije moguće prelomiti ih, odlučeno je da se proizvodnjom afera i skretanjem pažnje, žiža mnogih zavede za Goleč planinu i odgura daleko od Kosova i Metohije.

Da ih zatrpavaju koječime kako bi se Kosovom što manje bavili u ovo najrovitije vreme, kada proces priznavanja nije završen i kada bi mogao da se zaustavi.

Nakon toga, svim spoljnim igračima van SPC više ne bi bilo bitno kako se crkveni problemi rešavaju, ne bi se time bavili i ne bi ih zanimalo vidanje ranâ iz tih bitaka.

Spregnuto s tim, otpočeta je medijska kampanja s glupavom mantrom da NATO i Amerikanci rade na uništavnju SPC, kako bi dodatno patriotizovali aktuelni vrh SPC čiji se patriotizam, s pokrićem, doveo u pitanje.

Kao da su NATO i Amerika ikada ranije činili nešto što pomaže rad i postojanje SPC! Kao da oni već decenijama ne škode svemu srpskom, a osobito nacionalnim institucijama od kojih je Crkva par ekselans takva bila.

Puštena je, dakle, gusta magla kroz tabloide i režimske medije koja indirektno “dokazuje”, da je Crkva danas apsolutno protiv američkih interasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here