Home TEMA DANA „ŠTA STOJI IZA DEMONSKE MRŽNJE PREMA SRPSKOJ…“

„ŠTA STOJI IZA DEMONSKE MRŽNJE PREMA SRPSKOJ…“

95
0
SHARE

Piše: Slobodan Antonić

Dan Republike Srpske i ove godine dočekan je pravom olujom mržnje – iz čega je jasno koliko Srpska smeta kao prepreka za Die Endlösung  „srpskog pitanja“ zapadno od Drine.

Tako su, kao i svake godine od 2013, na adrese ključnih ustanova u Republici Srpskoj, a povodom 9. januara, stigle „čestitke“ sa slikamma gomile ljudskih kostiju i leševa uz natpis: „Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite – ovo su njeni temelji“.

U potpisu je 25 žrtvoslovnih NVO iz BiH  kao što su „Majke Srebrenice“, „Žrtve i svjedoci genocida“, „Porodice šehida“ itd. – koje „realiziraju projekt `Podsjećanje`“ . Finansijeri „pojekta“ nisu navedeni.

Ako Srpska počiva na „kostima“, na čemu tek onda počiva FBiH? Na čemu počiva današnja Neovisna Republika Hrvatska? Na čemu čak i Slovenija, moja dežela? Zaboga!

Na tviter objavu „Srećan ti rođendan Republiko“, Svjetlane Topalić, novinarke RTV BiH, usledile su, sa bošnjačke strane, najstrašnije uvrede i pretnje: „Mrtvu ti mater vlašku jebem, treba ti oči čakijom povaditi!“, „Puj jeb`o te ko te okoti!“, „Otkaz za ciganluk!“, „Sad kurvu treba poslati neka joj RS nađe posao!“, „Vlah ostaje Vlah i ništa drugo!“.

Eto zašto Republika Srpska! Da štiti Srbe od takvih neljudi i od njihove demonske mržnje.

Nisu se mogli uzdržati ni autošovinistički propagandisti iz Srbije.

U listu Danas čitali smo uobičajene komentare prepune laži, izvrtanja i najgrubljih diskvalifikacija kako o Otadžbinskom ratu 1992-1995, tako i o Republici Srpskoj.

Bilo je tu svega: i „nošenja belih traka onog ko nije Srbin“, i „četvorogodišnjeg razbucavanja Sarajeva“ i „genocida u Srebrenici“, bili su tu, zatim, i „koncentracioni logori po BiH i Srbiji za hrvatsko i bošnjačko stanovništvo“, opet smo čitali o „balkanskom kasapinu – Slobodanu Miloševiću“, o „ratnozločinačkoj prošlosti“, o današnjoj eliti kao „produženoj ruci (ratnih) zločina“, o „vladavini ratno zločinačke elite“, itd.

Ipak, moj favorit u poslednjem talasu antisrpske mržnje svakako je Milivoj Bešlin i njegov uradak s BiH portala Avangarda – odmah prenet na portal  Pere Lukovića XXZ Magazin, na Gruhonjićevu Autonomiju info, na montenegrinsku Antenu M, itd.

Bešlina mediji, inače – pogotovo oni autokolonijalni – vole da predstavljaju kao istoričara (što po struci i jeste). Ali, ako bi uz tu informaciju dodali i to da je njihov sagovornik član predsedništva Čankove LSV, bio bi onda mnogo jasniji pravi karakter „objektivnosti“ i „nezavisnosti“ ovog istoričara.

Kod Bešlina čitamo da su se u Banjoj Luci, tokom rata 1992‒1995, „primenjivale najzverskije metode ubistava, mučenja i proterivanja“ (bez da je naveden ijedan primer, ijedan izvor?!), da je danas tu središte „neofašističkog kartela Milorada Dodika“, sam Dodik se više puta naziva „laktaškim tiraninom“, za njegov „režim“ se kaže da ga najbolje simbolizuje slika „fašističke čizme koja gazi ljudsko lice“, policijsko rasturanje jednog neprijavljenog skupa u BL, po Bešlinu, „može se po užasu uporediti samo sa slikama fašističkog terora u nacističkoj Nemačkoj“, optužuje se celokupno stanovništvo Republike Srpske što je, na poslednjim izborima, „veliki broj bosanskih Srba dao glas nastavku rata drugim sredstvima, besprimernoj pljački, teroru i mržnji“, za Srpsku se kaže da je „entitet nastao na teroru i genocidu“, da je „paradržava (ili „Dodikova lažna država“ – S. A) nastala na desetinama hiljada nevinih žrtava“ i koja, „dok postoji, tražiće nove (žrtve – S. A)“ – jer „zver (Republika Srpska – S. A) je uvek gladna krvi“!

Pošto se, dakle, Srpska hrani krvlju, po Bešlinu „ostaje upitanost ‒ čije dete je sledeće?“. A lek je, smatra Bešlin, jednostavan: „Da bi deca živela, entitet(i) mora(ju) umreti“ (isto).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here