Home TEMA DANA SRBIJA DOBIJA IZLAZ NA MORE? AMERIKANAC ŠOKIRAO PREDLOGOM O RAZGRANIČENjU SA KOSOVOM!

SRBIJA DOBIJA IZLAZ NA MORE? AMERIKANAC ŠOKIRAO PREDLOGOM O RAZGRANIČENjU SA KOSOVOM!

705
0
SHARE

Ono što Srbija želi i treba da bude, to je jedan moćan most između istoka i zapada. Po meni, to je velika prilika za Srbiju da postane pravo raskršće Balkana. Srbija i Srbi moraju da imaju veliku, pravu, dugotrajnu strategiju, što u ovom trenutku nema.

Ne verujem i ne mora da znači da Srbija treba da vidi sebe u EU ili da ima bliske odnose sa NATO-om. Srpska uloga treba da bude takva da Srbija bude Srbija.

Srbi u ovom trenutku, ponovo moraju da veruju sami u sebe, jer koliko sam ja upoznao Srbe, oni su vrlo jedinstveni, koji kad su ujedinjeni mogu da učine velike stvari, ali samo izaberu li pravi put.

Uzmite primer Nikole Tesle i on je samo jedan od na hiljade primera svetski priznatih ljudi. Srbima upravo to treba, neko ko će da bude i srpski i svetski”, kazao je Kopli.

Kada je u pitanju BiH, Kopli kaže da ne vidi nikakav napredak.

“Ne vidimo jedinstvenu vladu za čitavu državu. BiH je i dalje polarizovana, tako da je zemlja zaglavljena u toj podeljenosti još od kraja rata”, kazao je Kopli.

On kaže da je veoma teško videti bilo kakav iskorak naprijed.

“Mislilo se da će EU biti taj faktor, koji će ujediniti narode u ovoj zemlji, ali se pokazalo da to nije slučaj, jer i sama EU postaje disfunkcionalna, pogotovo što se tiče ekonomije, tako da je sve teže samoj BiH da živi i preživi.”, kazao je Kopli.

On smatra da BiH koja mora da pronađe neko dugotrajno rešenje, a neka od tih rešenja bi mogla da budu prilično bolna.

(Kurir)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here