Home TEMA DANA SPREMA SE POLITIČKI ZEMLJOTRES: PUTIN U BEOGRAD DOVODI SVEDOKA UBISTVA GARDISTA NA...

SPREMA SE POLITIČKI ZEMLJOTRES: PUTIN U BEOGRAD DOVODI SVEDOKA UBISTVA GARDISTA NA TOPČIDERU..!

736
0
SHARE

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji dolazi u Beograd u četvrtak, dovodi svedoka ubistva gardista u Topčideru 2004, bivšeg oficira Vojske Srbije i Crne Gore Sašu Reljića, piše Srpski telegraf.

Srbija i Rusija intenzivno sarađuju po brojnim bezbednosnim pitanjima, tako da ne čudi što je ruski predsednik spreman da pomogne da se otkrije ko stoji iza ubistva u Topčideru.

Reljić sada živi i Moskvi i biće u ruskoj delegaciji koja će 17. januara biti u pratnji šefa Kremlja tokom njegove posete Beogradu – precizira sagovornik upućen u detalje susreta.

Reljić je u iskazu datom tužilaštvu otkrio da su dvojica gardista Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni zbog 1,5 tona kokaina, koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

– Dilerima je rečeno u koje će vreme i kuda straža proći i oni su po tim smernicama isplanirali akciju. Došli su naoružani dugim cevima i ušli u vojni objekat misleći da će se mimoići sa stražom.

Međutim, Jakovljević i Milovanović, navodno, kobnog dana su kasnili desetak minuta sa obilaskom i naleteli su pravo na dilere, koji su, u strahu da će biti razotkriveni, rešili da ih likvidiraju – ispričao je Reljić.

Prema informacijama do kojih je tada došao Srpski Telegraf, Reljić je do tančina ispričao šta je prethodilo tragediji u kasarni na Topčideru. Naime, bezbednjak iz Zrenjanina tražio je da istražni organi upadnu u kasarnu zbog informacija da dileri tamo kriju kokain, te da je on, Reljić, tada upoznat s tim slučajem.

Preko svojih veza u Vojsci dileri su čuli da su razotkriveni, zbog čega su, prema Reljićevim rečima, odlučili da isprazne štek. Tokom akcije naišli su na Milovanovića i Jakovljevića, koji su bili na straži, i ubili ih.

Reljić je posle ove akcije, u strahu od osvete i za sopstveni život, napustio Vojsku i otišao u Rusiju, gde i danas živi.

I Boris Tadić saslušan

Nakon Reljićevog iskaza, koji je bacio novo svetlo na slučaj, 16. oktobra 2018. bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić saslušan je po nalogu tužilaštva u SBPOK, a jedno od pitanja Tadiću bilo je da li zna Reljića. T

adić nije želeo tim povodom da govori za medije, ali se oglasio porukom na Tviteru u kojoj je potvrdio saznanja Srpskog telegrafa.

– Jesu me pitali za izvesnog Sašu Reljića, kog sam video samo jednom i to kao člana ruske delegacije, koja me jednom prilikom dočekala na aerodromu u Moskvi tokom mog mandata – napisao je, između ostalog, Tadić i napomenuo da ništa novo nije rekao na saslušanju.

Advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić napominje da je svaka pomoć u razrešenju slučaja dobrodošla.

– Bilo bi dobro ako ima još neka saznanja da da izjavu – kratko je poručio Savić, dodajući da zbog samog slučaja ne može detaljnije da priča o tome.

Porodice čekaju istinu

Otac ubijenog Dražena Milovanovića Petar Milovanović kaže da se nada pomaku istrage.

– Daće bog da se sve otkrije i sazna šta i kako se tačno desilo. Mi samo znamo da se radi na slučaju, nismo mnogo upućeni, i samo se nadam da će sve izaći na videlo – rekao je Milovanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here