Home TEMA DANA ŠOKANTNO OTKRIĆE SRPSKOG ISTORIČARA: TO ŠTO OSTANE OD CRNE GORE POSLE SUKOBA...

ŠOKANTNO OTKRIĆE SRPSKOG ISTORIČARA: TO ŠTO OSTANE OD CRNE GORE POSLE SUKOBA MILA I ALBANACA UJEDINIĆE SE SA SRBIJOM

470
0
SHARE

To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama.

Dr Aleksandar Raković u emisiji Zeta pres na Ju tjub kanalu Zeta pod, analizarao je stanje u Crnoj Gori i naglasio da budućnost Crne Gore je jedino u zajednici sa Srbijom.

Raković dodaje da Srbi u Crnoj Gori ne treba da se miješaju u buduće sukobe Đukanovićevog režima i Albanaca, već treba da gledaju svoja posla.

„To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama“, smatra Raković.

Raković je istakao da Srbe u Crnoj Gori ne treba da interesuje to što će Albanci odvojiti prostor od Ulcinja do Rožaja, jer je to između njih i crnogorskih konvertira.

„Važno je ako dođe do spora između Đukanovićevih konvertita i Albanaca, da Srbi uopšte u tome ne participiraju. Šta god da se dešava između zvanične Crne Gore i Albanaca, nije srpska stvar i dodao:

„Konvertiti u Crnoj Gori doživjeće da im Albanci otcijepe dio od Ulcinja do Rožaja, jer vidimo da su oni već počeli da „jačaju svoje mišiće“ u Crnoj Gori. Nas to ne treba da interesuje, već samo da zaštitimo svoj narod“.

Raković dodaje da Srbi u Crnoj Gori ne treba da se miješaju u buduće sukobe Đukanovićevog režima i Albanaca, već treba da gledaju svoja posla.

„To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama„, ističe Raković i apostrofira:

„Odlaskom Albanaca iz Crne Gore i otcjepljenjem tog dijela Crne Gore, Srbi će imati većinu u Crnoj Gori i pobjeđivaće na svim izborima. Đukanovićeva igra da sve integriše protiv Srba i Srbije, obiće mu se na kraju o glavu“.

Đukanovićeva Crna Gora nema nikakvu budućnost i otiće u istoriji naglašava Raković.

„Srbi u Crnoj Gori stavljaju srpski nacionalni interes iznad Crne Gore, Srbije i Republike Srpske. A sve te tri naše republike treba da stvore jedan nacionalni srpski cilj“, smatra Raković.

Režim u Podgorici pokušaće da otme Cetinjski manastir

Aleksandar Raković je naglasio da će Zakon o vjerskim slobodama biti usvojen na jesen i nakon toga režim kreće da nacionalizuje i konfiskuje imovinu Srpske pravoslavne crkve na nekoliko primjera.

Vjerovatno će prvo krenuti na neke manje crkve u Katunskoj i Riječkoj nahiji, međutim posebna opasnost slijedi na Cetinjski manastir koji pored toga što je središte srpske državnosti Crne Gore, on je i sjedište najvećeg srpskog arhiva i muzeja u Crnoj Gori.

„Cetinjski manastir se nalazi u neprijateljskom okruženju gdje živi rasrbljeno stanovništvo koje je spremno da u farmerkama po nalogu režima iz Podgorice ide da zauzme manastir i da to prikaže kao narodni bunt“, smatra Raković.

Raković je naglasio da Đukanović sasvim slijedi korake Ante Pavelića i obrazloženja kojim se opravdava istjerivanje SPC iz NDH i Đukanovićeve Crne Gore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here