Home TEMA DANA NATO DONOSI HITNU ODLUKU O KOSOVU! AKO ALBANCI OVO URADE, SLEDI ŽESTOKA...

NATO DONOSI HITNU ODLUKU O KOSOVU! AKO ALBANCI OVO URADE, SLEDI ŽESTOKA INTERVENCIJA!

146
0
SHARE

Neimenovani zvaničnik NATO izjavio je za Dojče vele na albanskom jeziku da će „Severnoatlantski savet razmotriti nivo obaveza na Kosovu“, ako prištinske institucije odluče o promeni mandata i strukturi Kosovskih bezbednosnih snaga.

One, međutim, kako je rekao, ne želi da spekuliše šta bi to „razmatranje uključivalo“.

– Ne možemo da predvidimo odluke Severnoatlantskog saveta – rekao je isti izvor.

Inače, lažni kosovski parlament je za sutra zakazao sednicu na čijem dnevnom redu će se naći i tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

Parlamentarna opozicija, koja je proteklih dana uglavnom bojkotovala sednice, najavila je svoj dolazak.

Iako predstavnici privremenih vlasti u Prištini transformaciju KBS najavljivali do kraja godine, lažni premijer Ramuš Haradinaj je ranije danas rekao da će se to dogoditi do kraja novembra.

– Kosovske bezbednosne snage transformisaće se u vojsku do kraja narednog meseca, kada se planira drugo razmatranje predloga zakona u kosovskoj skupštini – izjavio je Haradinaj, prenela je Epoka e Re.

On je novinarima nakon sednice vlade, rekao da bi to trebalo da se dogodi nakon 20. novembra, posle glasanja o članstvu Prištine u Interpolu.

Priština pokušava da u parlamentu usvoji set od tri zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

Pitanje transformacije KBS je jedino pitanje koje ujedinjuje kosovsku vlast i opoziciju, a vladin predlog seta zakona ima za cilj da zaobiđe ustav, na čemu insistira međunarodna zajednica, i omogući transformaciju KBS bez saglasnosti Srba i drugih pripadnika manjinskih zajednica na Kosovu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here