Home TEMA DANA NAJŠOKANTNIJI INTERVJU SVIH VREMENA: EVO ŠTA SE DEŠAVA A DA NE ZNATE...

NAJŠOKANTNIJI INTERVJU SVIH VREMENA: EVO ŠTA SE DEŠAVA A DA NE ZNATE I ŠTA ĆE BITI U SRBIJI (VIDEO)

371
0
SHARE

Sociolog Jovo Bakić optužio je u Novom danu TV N1, vlast u Srbiji da je povezana sa mafijom. Sa mafijom se, kako je rekao, ne može razgovarati, već eventualno pregovarati o njenoj predaji i u tom kontekstu, kako je istakao, treba posmatrati njegovu izjavu o dugim cevima.

Bakić je posle intervjua NIN-u, u svojstvu građanina pozvan na informativni razgovor u policiju, zbog komentara o upadu u zgradu RTS-a: “Pazite, da su imali duge ceve pa i da upadnu“.

Za N1 je objasnio da je RTS zloupotrebio njegov intervju kada je, pozivajući se na njegov intervju NIN-u, objavio da je rekao da je trebalo upasti sa dugim cevima.

“Ja to nisam rekao (…) U televizije se ne upada. Međutim, kada imate vrlo specifičan mafijaški režim, koji izborima neće otići, onda će on sebe dovesti u situaciju da se jednog dana tako nešto desi.

Tu uopšte nije u pitanju RTS. RTS je provodnik, deo jednog mafijaškog režima. RTS je otet od građana, kao što je oteta republika. Sve što je javnog karaktera je oteto, i građani imaju pravo da se bune”, kazao je Bakić.

Objasnio je i da je razgovor u policiji bio informativnog karaktera i da je uveren da istražnog postupka neće biti, jer nema na osnovu čega da se vodi.

“Ja sam i policajcima rekao da bolje da istraže veze predsednika sa mafijom”, kazao je Bakić.

Na pitanje na osnovu čega iznosi tvrdnje o vezama vlasti sa mafijom, Bakić je rekao da ne priča napamet, već da je sve o čemu govori pročitao u izveštajima istraživačkih novinara.

“Imate intervju Rodoljuba Milovića, bivšeg šefa Uprave kriminalističke policije, koji govori o dr (Zlatiboru) Lončaru. Jedna od onih stvari koje nije rekao je da je on čovek koji je, kad god je trebalo, Saletu Mutavom (Aleksandru Stankoviću, ubijenom vođi navijača Partizana) pisao opravdanja da je nasmrt bolestan i da ne može da se pojavi na sudu.

Istovremeno taj čovek (Stanković) učestvuje u prebijanju ispred stadiona Partizana, a kad je ubijen, saznajemo da je njegov telohranitelj čuvar u Centralnom zatvoru, a od

sportskih novinara da je (Stanković) bio telhoranitelj sina jednog čuvenog visokopozicioniranog političara u Srbiji, ali ne kažu kog. To je mafija! Ako to nije mafija, ne znam šta jeste”, naveo je Bakić.

Podsetio je i da je sin predsednika Republike, mečeve na Svetskom prvenstvu u fudbalu posmatrao u društvu “prijatelja Saleta Mutavog koji zajedno imaju više od 25 godina robije”. “U bilo kojoj normalnoj zemlji, predsednik bi podneo ostavku”, konstatovao je gost Novog dana.

Stoga je mišljenja da se sa aktuelnom vlašću ne može razgovarati, jer kako je rekao, sa mafijom nema razgovora.

“U tom smislu se sa ovim režimom može pregovarati o uslovima njegove predaje, i ni o čemu drugom (…) Imate nasilnički režim koji maltretira građane, i biće tako dokle god nadležne službe ne utvrde povezanost vlasti i mafije, i onda država mora da se oslobidi, a to se radi pomoću dugih cevi, a ne priče”, pojasnio je Bakić.

Ne isključuje mogućnost da dođe i do nekog dogovora vlasti i opozicije, gde bi došlo do smene vlasti u zamenu za neku vrstu amnestije, ali ističe da bi takav scenario bio samo “produžetak zarobljenosti republike”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here