Home TEMA DANA NAJŠOKANTNIJI DOKAZI DECENIJE: TOTALNO RASKRINKANE TVRDNJE O MASKAMA KONA, KISIĆ I ŠARČEVIĆA

NAJŠOKANTNIJI DOKAZI DECENIJE: TOTALNO RASKRINKANE TVRDNJE O MASKAMA KONA, KISIĆ I ŠARČEVIĆA

7509
0
SHARE

Čujem, odlučili ste da moja deca nose masku preko usta i nosa nekoliko sati dnevno. Regulišete im protok vazduha, a da nemate nikakva prava na to.

Igrate se doktora, iako doktore imaju 24 sata dnevno u kući. „Brinete“ o njihovom zdravlju, iako o tome imaju obavezu i pravo da brinu samo oni koji su ih doneli na svet, ne samo po Božjem zakonu, koji Vam je stran, već i po Porodičnom zakonu u članu 69.

Da li Vi uopšte vodite ministarstvo obrazovanja, ili njime rukovode Kon i Lončar?

U čije ime Vi prihvatate preporuke „fantomskog kriznog štaba“, a moju decu obavezujete na iste?

Da li to što je osnovno obrazovanje obavezno, znači da će sa njime biti obavezna i „preporuka“ svakog lobiste, poslušnika i plaćenika i da ćete je trenirati na MOJOJ deci, koja bi bila i zdravija i obrazovanija da su čuvala ovce na Miroču, nego ikad ušla u Vaše socijalne laboratorije koje bi od njih prave izbezumljene opsesivce i hipohondre?

Platnene maske koje će da im šiju babe ne štite ni od čega, a mogu da štete. Bolje nisu ni one iz donacija, koje se prodaju narodu koji je obavezan da ih nosi da bi kupio hleb, ili ušao u prevoz. Dokaza ima koliko hoćete!

1. U pregledu 14 randomizovanih studija koje su ispitivale „nefarmaceutske“ mere zaštite od virusa gripa (među kojima je i nošenje maski), nisu nađeni dokazi koji bi podržali efikasnost ovih mera za sprečavanje laboratorijski potvrđenih slučajeva gripa.

Kaže se da „nismo našli dokaze da su hiruške maske efikasne u smanjenju laboratorijski potvrđenih slučajeva gripa, i u slučaju kada ih nose zaraženi, i kada ih nose zdravi u opštoj populaciji. „

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

2. Upotreba maski u sprečavanju gripa posmatrana je u 17 studija različitog tipa. U zaključku je navedeno da nijedna studija nije pokazala ubedljivu vezu između korišćenja maski i infekcije gripom.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5779801/

3. Praćeno je zdravstveno stanje dve grupe zdravstvenih radnika u Japanu, jedne koja je nosila medicinske maske i druge koja nije.

Pokazano je da nošenje maski nije pokazalo benefite kod simptoma prehlade, a da je u grupi onih koji su nosili masku, bilo više glavobolja.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5779801/

4. Vršeno je ispitivanje efikasnosti obične hiruške maske i N95 maske. Nije bilo razlike u incidenci laboratorijski potvrđenih slučajeva gripa.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2749214

5. Studija koja upoređuje pravljene maske i medicinske, ukazala je protiv nošenja prvih od strane zdravstvenih radnika.

Zadržavanje vlage, ponovna upotreba i loša filtracija ovih maski može dovesti do povećanog rizika od infekcije. Baš takve maske biće obavezna da nose deca po školama od septembra.

https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577

6. Još 1981. vodile su se stručne polemike, te je izvršeno ispitivanje tokom kojeg je šest meseci operisano bez upotrebe maski i nije došlo do povećanja incidence infekcija rana. U zaključku rada je čak navedeno da bi praksa nošenja maski mogla biti napuštena.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2493952/

7. Interesantan je rad objavljen 6. aprila ove godine, a povučen 1.juna, kao i još tridesetak radova koji su govorili o koroni drugačije od naručenih narativa.

Pacijenti zaraženi koronavirusom kašljali su u petrijevu šolju bez maske, sa hiruškom maskom, platnenom maskom i ponovo bez maske. Nijedna vrsta maske nije dobro filtrirala koronavirus tokom kašljanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here