Home TEMA DANA LAZANSKI: „ONO ŠTO SU NAM RUSI POSLALI JE SVETSKA SENZACIJA! ZAPAD NIJE...

LAZANSKI: „ONO ŠTO SU NAM RUSI POSLALI JE SVETSKA SENZACIJA! ZAPAD NIJE IMAO POJMA ŠTA SE DEŠAVA!“

490
0
SHARE

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da su ruske jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačene vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije kako bi učestvovali na vežbama „Slovenski štit 2019“ u Srbiji.

Ruski sistemi biće raspoređeni na teritoriji avio-baze Batajnica i ući će u srpsku kombinovanu grupu snaga i sredstava PVO koja će odraditi praktične vežbe protivvazduhoplovne odbrane područja.

Tu vest je komentarisao i novoimenovani ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski, koji kaže da je dolazak S-400 svetska senzacija.

– Dolazak S-400 u Srbiju je senzacionalna vest i pokazuje veliko poverenje koje Rusi imaju prema našoj zemlji, jer znamo da ovaj sistem nipošto nije dostupan svima.

To je stvar neposrednog dogovora predsednika Vučića i Putina, do kog je došlo početkom ove godine. S-400 je vrhunski sistem koji je u toj kategoriji nešto najbolje što može da se nađe na svetu.

On otkriva ciljeve na 600 kilometara, a može precizno da gađa mete na više od 250. Sa najnovijim projektilima i do 400 kilometara. I to ne samo avione, već i balističke rakete i druge projektile.

Njegov dolazak u Srbiju je dokaz odlične vojne saradnje između Srbije i Rusije. Važno je naglasiti da je reč o odbrambenom sistemu koji ne služi za napad na bilo koga. U tom kontekstu, niko nema pravo da zameri Srbiji zbog ove saradnje – kaže Lazanski.

On otkriva i kako je ova vest primljena u diplomatskim krugovima u Moskvi.

– Pojedine diplomate iz nama susednih zemalja pokazale su pojačanu znatiželju, a ima i onih koji su nam uputili čestitke. Ova vest je držana pod embargom do poslednjeg trenutka i mnoge zapadne diplomate i vojni atašei nisu imali pojma šta se dešava – navodi Lazanski.

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here