Home TEMA DANA GENERAL DELIĆ OTRIVA: MORAMO BITI SPREMNI, KOSOVO ĆE BITI REŠENO VOJNO! EVO...

GENERAL DELIĆ OTRIVA: MORAMO BITI SPREMNI, KOSOVO ĆE BITI REŠENO VOJNO! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

759
0
SHARE

Patriotski duh je u Srbiji potpuno potonuo, a preko Drine nije tako

Ali, vidite da preživljavamo i sve se manje o taksama govori, dok je prvih dana bilo da će nestati Srbija zbog toga što su nam neki tamo Šiptari uveli taksu na naše proizvode. I stalno se govorilo da mi imamo odgovor, ali Šiptari nikada nisu doživeli odgovor za te njihove takse.

General Božović je rekao da je ovo nauka i da se bavimo naukom, ali – da li je ovo čuo onaj ko treba? Ili to nikada zbog svoje sujete ne želi da čuje?

Ovde je u govorima tri generala moglo da se zaključi šta Srbija treba da radi. Isključujem mene, jer sam izvršilac. Ključno je da treba da ekonomski jača, jer onda može jačati vojsku i patriotski duh.

Možda ćete se naljutiti, ali ću da vam kažem da je patriotski duh u Srbiji potonuo, a preko Drine je sasvim drugačiji. Ovo što se nama radi to nije od juče – Srbija je mala i odgovara kao nekakav poligon.

Alen Dals, odmah posle Drugog svetskog rata je dao put za uništavanje pravoslavnih zemalja, prvenstveno je mislio na Rusiju, a provedeno je kod nas: tražio je da im se kroz medije, film, muziku i ostalo nameću vrednosti koje su suprotne njihovom mentalitetu, one njihove prave nacionalne vrednosti proglašavati za anahrone i prevaziđene. Kod nas su sve to uspeli.

Dals kaže – u trećoj generaciji će već imati internacionalne šupljoglavce. E pa, danas je Srbija puna tih intelektualaca i internacionalnih šupljoglavaca kojima sudbina svoje zemlje i njena istorija ne znače ništa.

Ne znamo ni mi u skupštinskom odboru za odbranu šta piše u novom IPAP

U okviru diskusije, odgovarajući na pitanje o tome šta je sadržaj novog IPAP sporazuma, s obzirom da su visoki zvaničnici NATO u Beogradu, na odvojenim sastancima sa predsednikom države i ministrom spoljnih poslova pre mesec dana tražili da novi IPAP bude usvojen ubrzano, i odgovarajući na pitanje da li novi IPAP, iako ne po formi, može po sadržini biti integracija sa NATO, s obzirom da o njegovoj sadržini u javnosti nema drugih informacija, a da nas je Izetbegović obavestio da je i stari IPAP koji je imala Srbija više nego MAP (akcioni godišnji  plan za članstvo BiH u NATO) Delić je ukazao:

– Mi, kao Odbor za odbranu i bezbednost, mi najmanje o tome znamo… Ja sa drugog nivoa informacija to saznajem, a nikako ne sa nivoa odbora za odbranu i bezbednost.

Ono što je počelo još od vremena Vuka Draškovića, a nije ni to bilo benigno, mi danas imamo da u našem Ministarstvu odbrane imamo NATO kancelariju. Mi smo praktično potpuno izbušeni kao sistem.

General Borović je govorio šta se od nas traži: traže se koridori. A to podrazumeva ovo: ranije je bilo, da moraš dostaviti malte ne poimenično, koji ti vojnici dolaze na granicu, sa kojom opremom i tako dalje, a sada ide da ni to ne moraš dostaviti.

A moraju im se obezbediti svi uslovi, baze koje mogu koristiti dok prolaze kroz tvoju teritoriju, zemlju, pod istim uslovima kao da je to tvoja vojska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here