Home TEMA DANA DUŠKO KNEŽEVIĆ OTKRIVA: POLOVINA VOJSKE I POLICIJE U CRNOJ GORI SU PROTIV...

DUŠKO KNEŽEVIĆ OTKRIVA: POLOVINA VOJSKE I POLICIJE U CRNOJ GORI SU PROTIV MILA ĐUKANOVIĆA- SPREMA SE HAOS.. (VIDEO)

264
0
SHARE

Do sada je protiv mene sastavljeno nekoliko optužnica za koje nema nikakve moje odgovornosti. Sve su to iskonstruisane političke optužnice braće Đukanović, odrađene na čelu sa specijalnim glavnim tužiocem Milivojem Katnićem i vrhovnim tužiocem Crne Gore Ivicom Stankovićem, kaže za Sputnjik odbegli crnogorski biznismen Duško Knežević.

Vi ste bili toliko godina među najbližim ljudima Mila Đukanovića. Kako je moguće da on nije znao da se vi bavite kriminalnim radnjama, ako ste se, naravno, bavili?

— Mi se znamo više od 30 godina. Radio sam dosta stvari koje su bile potrebne. Nisu imali kadrove, nisu imali infrastrukturu, ljude, niti međunarodne veze. Posebno sam radio na međunarodnoj promociji Crne Gore, na učlanjenju Crne Gore u NATO, na referendumu, odvajanju od Srbije. Zbog toga sam stvarao neprijatelje na drugim destinacijama, da bih doživeo to što sam doživeo.

 

Svi ste bili zajedno, dok nije sve bilo završeno: referendum, ulazak u NATO…

— I dok Đukanović opet nije seo u predsedničku fotelju i potpuno preuzeo vlast i kontrolu nad svim.

Zašto se Đukanović opet vratio u politiku?

— Prvo je govorio da se više nikada neće vratiti u politiku. Onda je počeo da pravi fiktivnog kandidata — Milicu Pejanović Đurović, i isto to je ponudio Dušku Markoviću. U stvari, testirao je sve ljude oko njega, da vidi da li ima neko tu ambiciju, da bi nakon toga usledila kazna.

U zadnjem trenutku je odlučio da se on kandiduje. Kada je uzeo vlast, kada smo imali zadnjih par sastanaka, shvatio sam da se promenio, da je promenio odnos prema meni, i da mi se ne piše dobro.

Pokušao je da mi kaže da on, navodno, više nije moćan kao ranije i da više ne kontroliše stvari kao nekad. Shvatio sam da je to samo njegova maska i igra i da je to bio samo njegov izgovor da bi pokrenuo kampanju protiv mene.

 

Poslednjih godinu dana ne objavljujete samo Vi snimke. U Crnoj Gori svako svakog snima?

— Sigurno su to bili različiti interesi, ali u osnovi svega su kriminalni klanovi koji imaju svoje interese i jaki narko-klanovi koji se preklapaju preko interesa Crne Gore. Tako da je tu svako svakoga radio.

Svako je imao svoje privatne ministre, privatne tajne službe, činovnike u tim agencijama. Ispada da stvarno niko nikome nije verovao i da to sada izlazi na površinu kao jedna velika bomba. A svi smo tu bili zajedno, u istom timu i borili se za iste ciljeve.

Ne napadate mnogo Duška Markovića. Kakvo mišljenje imate o njemu?

— Ja sam mislio da Duško Marković ima snage da se odupre kriminalnoj Crnoj Gori i da će da nešto promeni. Međutim, on je pokazao da je njegov interes da se izmiri sa „Grandovskim“ klanom i da njega ne zanima niti pravna država niti ništa, već samo da sačuva svoj status i biznis svojih najbližih, kao i taj kriminalni klan, koji se zove „Mojkovački“, koji ima svoje interese i svoje ljude, koji su podeljeni u vlasti, policiji, tajnim službama.

 

Zašto ste mislili da bi Marković izabrao Vašu stranu? Ipak je on bio godinama najbliži čovek Đukanovića?

— Jeste, ali je Đukanović potpuno izolovao Markovića. On ne kontroliše ništa. Kontroliše ministre koji su bezveze. Đukanović kontroliše tužilaštvo, policiju preko Zorana Lazovića i tajnu službu. Marković je samo jedna plastična figura u toj igri, bez ikakvog uticaja. Pitanje je samo — kada će Đukanović da ga ukloni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here