Home TEMA DANA DR SRĐA TRIFKOVIĆ OTKRIVA: SAD ZNAMO KAD ĆE SRPSKA VOJSKA MOĆI DA...

DR SRĐA TRIFKOVIĆ OTKRIVA: SAD ZNAMO KAD ĆE SRPSKA VOJSKA MOĆI DA SE SJURI NA KOSOVO! (VIDEO)

1048
0
SHARE

Samoinicijativne poteze koje albanska strana povlači uz verifikaciju američke strane, Srđa kaže da se ne bi iznenadio da su odluke bile interne, pa ukoliko bi bilo primedbi da bi moglo da se refera, ali to se nije desilo.

– Sposobnost Amerike da lupa “packe“ Srbiji je prilično ograničena. U ovom trenutku ne bi postojao nikakav konsenzus u okviru Evropske unije, pod pritiskom iz Vašingtona da se reaguje na srpske kontramere.

Sigurno je da bi Srbija u takvoj situaciji imala podršku i niza članica Evropske unije, uključujući i Grčku koja je pod Ciprasom i levičarima izneverila Srbiju.

Ukoliko Albanci i povuku poteze samoinicijativno, računaju da će retroaktivno američka strana te odluke da verifikuje i to se de facto i događa.

Ne verujem da im bio potreban signal iz Vašingtona da probaju sa taksama već čak se ne bih iznenadio da je unutar njihovih internih razgovora pala odluka da se proba pa ukoliko Amerikanci ozbiljno tome upute primedbu onda može i da se referira, ali to se nije desilo.

Niko ne spominje temu koju oni sprovode bez zazora, a koja je strateški gledano najvažnija, a to je konstituisanje tzv. kosovskih oružanih snaga – rekao je prof. Trifković.

Govoreći o vraćanju srpskih oružanih snaga na Kosovu i Metohiji, Srđa Trifković kaže da to može da se desi u slučaju da spoljne okolnosti dovedu do zaključka da u slučaju srpske vojne intervencije protiv samoproglašenih vlasti na Kosovu i Metohiji neće biti strane intervencije.

(Srbija Danas)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here