Home TEMA DANA DR PREDRAG MITROVIĆ: EKONOMSKI GENOCID NAD SRPSKOM PRIVREDOM

DR PREDRAG MITROVIĆ: EKONOMSKI GENOCID NAD SRPSKOM PRIVREDOM

160
0
SHARE

Intervju dr Predraga Mitrovića za najnoviju Geopolitiku o „razgraničenju“, Kosovu i Metohiji, Preševu, Medveđi i Bujanovcu, NATO interesima na Balkanu, albanskoj mafiji, razmerama i modalitetima pljačke Srbije, „investiranju u strane investitore“, regionalnim razlikama i razvojnom zaostajanju juga Srbije, ali i načinu rešavanja ekonomskih i drugih problema Srbije…

*G. Mitroviću, deo teritorije R. Srbije je okupiran, nakon NATO agresije 1999.g. Sada se pojavio novi izazov, bolje reći pretnja po suverenitet, kroz inicijativu Predsednika Republike o “konačnom rešenju problema Kosova i Metohije”, kroz “razgraničenje”. Kako Vi ocenjujete ovu inicijativu?

Želim da podsetim javnost da sam novembra 2017. u okviru Pete NATO nedelje u Beogradu u organizaciji Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelene Milić, bez straha pred NATO generalima, agentima CIA, sa ratnim ordenom iz 1999. na grudima izjavio da agresija nije završena potpisivanjem Kumanovskog primirja, te da je umesto ratnih dejstava, koja jesu nanela štete, ali nisu slomila ni vojsku ni narod, NATO promenio metodologiju okupiranja Srbije. Ta metodologija ogledala se kroz oblikovanje političko-medijskog prostora, uz onemogućavanje bilo kakve javne kritike iste. Oslabljen je sistem nacionalne bezbednosti.

Institucije državne vlasti i nacionalnog suvereniteta podređene su međunarodnom pravu i nadnacionalnim institucijama (EU, MMF), a nacionalne ekonomske strukture potčinjene su interesima transnacionalnog kapitala, uvlačenjem u dužničku zavisnost srpske države, privrede i stanovništva, podsticanjem haosa u društvu, podrivanjem autoriteta države, korumpiranjem i demoralisanjem njene nacionalne elite, relativizacijom ustaljenog sistema vrednosti, pozitivnog nasleđa nacionalne istorije i oblikovanjem javnog mnjenja kroz sredstva šund masovnog (dez)informisanja.

 

Za metodološku realizaciju ovog „projekta” unapred su birani i pripremani „kompradori” (ljudi koji pristaju da rade za interese stranaca; koji su u ranijem periodu života imali sukob sa zakonom, neku „fleku” iz mladosti, bez adekvatnog stručnog zvanja ili znanja; poslušni, moralno labilni, oni čiji je sistem vrednosti sveden isključivo na novac, skloni manipulacijama, POGODNI DA BUDU UCENjENI). Takvi su u Srbiji zauzimali ključna mesta u državi, postavljani su na najodgovornije dužnosti i to su oni kojima se bez obzira na neznanje, afere, očit kriminal i kršenje najviših zakona Srbije mora obezbediti što duži opstanak na vlasti.

Ovaj događaj sam spomenuo samo iz razloga da iznesem stav da ideja razgraničenja i nije inicijativa Vučića. Reč je o inicijativi NATO zemalja, pre svega SAD i Engleske. U više navrata od 6. oktobra 2016. narodni poslanici Dveri su podnosili predsedniku Skupštine Srbije zahteve za sazivanjem posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o KiM. Nijedna sednica nije zakazana, ni održana. Tema „Kosovo i Metohija” nije smela da se nađe na dnevnom redu parlamenta po ličnom nalogu Vučića Maji Gojković.

Preuzete obaveze dovođenjem Vučića na vlast 2012. godine dolaze na naplatu u narednim mesecima. Tramp ne kontroliše svoju kompletnu administraciju, ali reziduali prethodne američke administracije ne praštaju dugove, a još manje nepoštovanje preuzetih obaveza. Vučić i njegovi bliski saradnici su u popriličnom problemu i nalaze se između preuzetih obaveza prema zapadnim mentorima, kriminala, uzurpacije svih nivoa vlasti u državi i Ustava i zakona Srbije , sa druge strane, koji ne prepoznaju termin „razgraničenje”, već isti karakterišu kao veleizdaju i doprinos stvaranju „Velike Albanije” pod blagoslovom i u interesu pre svega NATO-a i SAD.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here