Home TEMA DANA BOŠKO OBRADOVIĆ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE PODATKE! (VIDEO)

BOŠKO OBRADOVIĆ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE PODATKE! (VIDEO)

2420
0
SHARE

„Bez obzira da li je Aleksandar Vučić završio zbog srčanih problema na VMA, ili da bi skrenuo pažnju sa najveće afere u trgovini oružjem u kojoj su upleteni on, Nebojša Stefanović, otac Nebojše Stefanovića i veliki donator SNS, Slobodan Tešić, Aleksandar Vučić je na taj način udario u zid svojih laži, svoje propagande i svega onog što traje osam godina u Srbiji, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije rekao je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Boško Obradović, lider Dveri, upozorio je danas, u ponedeljak, 18. novembra, javnost, i kako je naveo, na kriminalne krugove u vrhu vlasti, a novinarima u Skupštini Srbije rekao da je zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić koji

je suspendovan i protiv koga se vodi disciplinski postupak zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, nasledio Dijanu Hrkalović na poslovima tajnog i protivzakonitog prisluškivanja opozicionih lidera i novinara, prenele su Dveri.

U saopštenju ove stranke navedno je da to bilo njegovo zaduženje od dolaska u MUP 2014. godine i zaposlenja u Kabinetu ministra u Odeljenje za poslove bezbednosti za koje su još tada vezane afere paralelnog nezakonitog praćenja novinara.

– Tim poslom u MUP-u se inače bavi poseban sektor pri Upravi kriminalističke policije – SSIM (Služba za specijalne istražne metode), na čijem čelu je Dejan Milenković zvani Bagzi, blizak saradnik Dijane Hrkalović.

Glavni zadatak ove službe za tajni nadzor je praćenje i prisluškivanje lidera opozicije, novinara i drugih javnih ličnosti, kao i kolega iz Policije, a njihov šef nakon misterioznog odlaska Dijane Hrkalović iz MUP-a postao je Stefanovićev kum Goran Papić lično.

Glavni izvršilac sada je Nikola Kuveljić, zamenik načelnika OPA (Odeljenje za posebne akcije), koje je u međuvremenu izmešteno iz SSIM-a i prebačeno pod Papićevu komandu u SBPOK – rekao je Obradović.

„Da li je Dijana Hrkalović promenila identitet“

Lider Dveri postavio je i nekoliko pitanja ministru policije Nebojši Stefanoviću, pa ga je tako pitao da li je Dijana Hrkalović promenila identitet i gde se danas nalazi, ali i zašto

protiv Gorana Papića nije podneta krivična prijava za brutalno prebijanje Dejana Pejovića u sred bela dana na ulici pred Pejovićevom suprugom

– Kada će javnosti pokazati diplomu Gorana Papića o završenoj srednjoj školi i fakultetu? Kako je bez ikakve policijske škole Goran Papić za manje od četiri godine napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a?

U kakvim kumovskim odnosima su porodice Papić i Stefanović, o čemu je svedočio Milorad Papić, otac Gorana Papića, preteći Dejanu Pejoviću: „Znaš li ti ko je moj sin – znaš li ko mu je kum? Ministar policije!“ Zašto je Odeljenje za posebne akcije (OPA) izmešteno u SBPOK i stavljeno pod kontrolu Gorana Papića? Da li se OPA bavi protizakonitim prisluškivanjem opozicionih lidera i novinara?

Da li tim nezakonitim aktivnostima rukovodi Nikola Kuveljić, zamenik načelnika OPA, i na osnovu kog konkursa i rezultata prethodnog rada je on postavljen na ovu funkciju? – upitao je Boško Obradović Stefanovića i dodao:

– U međuvremenu sam, koristeći javna ovlašćenja kao narodni poslanik uputio dopise MUP-u da mi se omogući nadzor nad zakonitosti primena specijalnih metoda prisluškivanja i praćenja u svim službama UKP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here