Home TEMA DANA 11 SVETSKIH EKSPERATA O KORONAVIRUSU: “OVO ŠTO SADA RADE SA LJUDIMA NIKAD...

11 SVETSKIH EKSPERATA O KORONAVIRUSU: “OVO ŠTO SADA RADE SA LJUDIMA NIKAD NIJE VIĐENO”

928
0
SHARE

Vrlo često medicinski eksperti u raznim zemljama istupaju javno i izražavaju negodovanje i neslaganje sa merama koje se preduzimaju u njihovim državama, iznoseći pri tom niz dokazanih činjenica koje su u potpunoj suprotnosti sa merama koje se primenjuju.

Ono što se može primetiti je da se u raznim zemljama primenjuju mere povodom koronavirusa a da nemaju nikakvu logiku niti zdravstveno opravdanje.

Dr Zuharit Bakadi je specijalista za mikrobiologiju. Bio je profesor na Univerzitetu „Johanes Gutenberg“ u Majncu i šef Instituta za medicinsku mikrobiologiju i higijenu. Jedan je od najcitiranijih naučnika u nemačkoj istoriji. Evo šta on kaže:

– Bojim se da će milion infekcija novim virusom dovesti do 30 smrtnih slučajeva dnevno u narednih 100 dana. Ali, ne shvatam da 20, 30, 40 ili 100 pacijenata pozitivnih na normalne koronaviruse već umire svaki dan. Mere koje razne vlade preduzimaju protiv COVID 19 su groteskne, apsurdne i veoma opasne

Životni vek miliona se skraćuje. Zastrašujući uticaj na svetsku ekonomiju preti postojanju bezbroj ljudi. Posledice po medicinsku negu su duboke. Već su smanjene usluge

pacijentima kojima je ona potrebna, operacije su otkazane, dnevne prakse prazne, bolničko osoblje se smanjuje. Sve će to duboko uticati na celo naše društvo. Sve ove mere vode ka samouništavanju i kolektivnom samoubistvu na osnovu jedne samo sablasne priče.

Dr Volfgang Vodarg je nemački lekar, specijalizovan za pulmologiju, političar i bivši predsedavajući Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. On je 2009. godine pozvao na istragu navodnog sukoba interesa oko reakcije EU-a na pandemiju svinjskog gripa, a sada ukazuje:

– Političare uvažavaju naučnici … naučnici koji žele da budu važni kako bi dobili novac za svoje institucije. Naučnici koji samo plivaju duž glavnog toka i žele svoj deo toga .

A ono što trenutno nedostaje je racionalan način gledanja na stvari. Trebali bismo postavljati pitanja poput: „Kako ste saznali da je ovaj virus opasan?“, „Kako je bilo pre?“, „Nismo li imali istu stvar prošle godine?“, „Da li je to uopšte nešto novo?“ To nedostaje.

Dr DŽoel Ketner, profesor nauka i hirurgije na Univerzitetu Manitoba, bivši glavni službenik za javno zdravlje provincije Manitoba i medicinski direktor Međunarodnog centra za zarazne bolesti. On naglašava:

Nikada nisam video nešto slično, ništa slično ni blizu. Ne govorim o pandemiji jer sam ih video 30. Viđao sam ih svake godine. Zovu se grip. Ali nikad nisam video ovu reakciju i pokušavam da razumem zašto.

Brinem o poruci javnosti, o strahu od kontakta s ljudima, o strahu od biti u istom prostoru s ljudima, rukovati se s ljudima, imati sastanke s ljudima. Brinem se za mnoge, mnoge posledice vezane za to.

U (kineskoj) provinciji Hubei, gde je dosad bilo najviše slučajeva i smrtnih slučajeva, stvarni broj prijavljenih slučajeva je 1 na 1000 ljudi, a stvarna stopa prijavljenih (smrtnih) slučajeva je 1 na 20.000. Možda bi to moglo pomoći da se stvari stave u perspektivu.

Do sada neviđeno u vojskama sveta: Ruski snajper koji obara ratni helikopter

Dr Joram Las je izraelski lekar, političar i bivši generalni direktor Ministarstva zdravlja.

Radio je i kao pomoćnik dekana Medicinske škole univerziteta u Tel Avivu i tokom 1980-ih kreirao naučno zasnovanu televizijsku emisiju Tatzpit. Evo njegovog mišljenja:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here