Home POGLEDI SVE ŠTO STE ČULI O OBARANJU UKRAJINSKOG AVIONA U IRANU NIJE TAČNO-...

SVE ŠTO STE ČULI O OBARANJU UKRAJINSKOG AVIONA U IRANU NIJE TAČNO- OVO NISU HTELI DA VAM KAŽU

437
0
SHARE

Iransko priznanje da je njihova vojska oborila ukrajinski avion u blizini Teherana je definitivni stav što se međunarodne diplomatije i medija tiče.

Zvanična priča o tome šta se dogodilo je sledeća:

Osmi je januar 2020. godine, dva sata ujutru, a iranski momak sedi u sistemu za protivraketnu odbranu Tor-M1, oko 10 km severozapadno od međunarodnog aerodroma Imam Homeini, zapadno od Teherana.

General Solejmani je sahranjen dan ranije, a u otprilike poslednjih pola sata nekoliko desetina iranskih balističkih raketa ispaljeno je iz zapadnog Irana na dve američke baze u Iraku.

Čitava iranska vojska je u pripravnosti, a nivo stresa je posebno visok. Bilo je puno glasina oko mogućeg odgovora SAD-a na iranske rakete, a ovaj momak je jedan od nekoliko timova postavljenih oko Teherana koji ima zadatak da obori bilo šta što se pojavi na njegovom radaru, a što odgovara profilu. Ali kako sati prolaze bez incidenata, počinje da sumnja da će videti bilo kakvu akciju – bar ne večeras.

Do šest sati ujutro, jedino što može da prijavi je da je video na svom radarskom ekranu svaki od devet predviđenih letova koji su te noći poleteli sa obližnjeg aerodroma.

Gledao ih je kako koriste normalne staze za let sa severozapadne piste, penju se na vedro noćno nebo i zatim skreću na sever ili severoistok.

Pošto je sistem Tor-M1 kojim upravlja opremljen funkcijom IFF (Identification Friend or Foe), mogao je čak i da vidi njihove pozivne znakove. Pretposlednji let bio je let KR8408 Qatar Airways-a za Hong Kong.

Poslednji let te noći bio bi let kompanije Ukraine International Airlines PS752 za Kijev. Poleteo je jedan sat kasnije u 6.12 ujutro, ali je sledio potpuno istu početnu putanja leta kao i prethodni letovi.

Kada se popeo i dostigao 4600 ft iznad nivoa zemlje, transponder aviona iznenada je prestao da radi oko 6.14 sati, otprilike dva minuta posle poletanja.

Avion je zatim napravio oštro skretanje u desno, prema istoku, okrećući se nazad prema gradu Teheranu, putujući još 15-20 km četiri minuta, pre nego što se srušio na područje u blizini fudbalskog terena i eksplodirao od udara.

Iz nepoznatog razloga, operater je odjednom postao uveren da je Boeing 737 ‘neprijateljska meta’. Prema protokolu, zatražio je odobrenje za pokretanje, ali nije mogao da dođe do svojih nadređenih zbog „nekih problema sa komunikacijskom mrežom“.

Ponovo prema protokolu, imao je  10 sekundi da odluči da li će da lansira ili ne. Još uvek uveren da je 737 krstareća raketa ili neprijateljska letelica, lansirao je dve rakete koje su zapečatile sudbinu 178 ljudi u avionu.

Iranska vlada i vojska preuzeli su punu odgovornost za obaranje leta 752, ali niko još nije objasnio zašto je, verovatno dobro obučen operater raketnog sistema, gledajući devet komercijalnih aviona da lete pored njega te noći, bio toliko uveren da je 10. neprijateljska meta i sam doneo odluku da ga obori.

Iran je od Rusije kupio 29 sistema za protivvazdušnu odbranu Tor-M1 krajem 2005. Godine 2012., Vikiliks je otkrio da su oni možda ubrzo postali kompromitovani:

Na nesreću Irana, dve godine nakon velike kupovine M1, Rusi su izbacili Tor-M2E koji je, značajno unapredjen, uključivao je i “zaštitu od obmana“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here